αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «μυστικά» χαρακτηριστικά των ψυχικά δυνατών ανθρώπων

Πέντε «μυστικά» χαρακτηριστικά των ψυχικά δυνατών ανθρώπων

Η ψυχολογία μας λέει ότι όσοι έχουν ψυχική δύναμη διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν από την μάζα. Και μάντεψε: Δεν είναι όλα αυτά που θα περίμενες.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στα 5 κρίσιμα «μυστικά» των ψυχικά σκληρών ατόμων.

Ας αρχίσουμε.

1) Αγκαλιάζουν την αποτυχία

Η ψυχική δύναμη δεν είναι να μην αποτυγχάνεις ποτέ. Εχει να κάνει με το πώς αντιδράς όταν συμβαίνει αποτυχία.

Η ψυχολογία μας διδάσκει ότι όσοι έχουν ψυχικό σθένος, βλέπουν την αποτυχία διαφορετικά από τους περισσότερους.

Αντί να την βλέπουν ως αδιέξοδο, την βλέπουν ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Είναι μια ευκαιρία να μάθουν, να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν.

2) Προτεραιότητα στη σωματική υγεία

Ένα δυνατό μυαλό χρειάζεται ένα υγιές σώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των ψυχικά δυνατών ατόμων είναι εστιάζει στη διατήρηση της σωματικής τους υγείας.

Γνωρίζατε ότι η τακτική άσκηση δεν βοηθά απλώς να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα; Ενεργοποιεί επίσης την απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών ενισχυτών της διάθεσης του σώματος. Αυτές οι ενδορφίνες μειώνουν τα συναισθήματα του στρες και του άγχους και προάγουν την αίσθηση της ευεξίας.

Επιπλέον, μια θρεπτική διατροφή είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη σωματική υγεία αλλά και για τις γνωστικές λειτουργίες. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, συνδέονται με βελτιωμένη συγκέντρωση και σταθερότητα της διάθεσης.

3) Εκτιμούν την πρόοδο έναντι της τελειότητας

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η τελειότητα είναι ένα… αδύνατο μονοπάτι. Αντίθετα, επικεντρώνονται στην πρόοδο και τη συνεχή ανάπτυξη.

Ξέρουν ότι κάθε μικρό βήμα προς τα εμπρός είναι μια νίκη- ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο. Και αντί να κοιτούν τα μικρά λάθη, γιορτάζουν τις νίκες τους, όσο ασήμαντες κι αν φαίνονται.

Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας μειώνει το άγχος και την πίεση που συχνά συνδέονται με την επιδίωξη της τελειότητας. Επιτρέπει λάθη και ενθαρρύνει τη μάθηση από αυτά. Είναι εντάξει να στοχεύετε στα αστέρια, αλλά μην αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίσει να προχωρήσετε. Εξάλλου, ακόμη και ένα αριστούργημα ξεκινά με ένα μόνο πινέλο.

4) Συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ψυχικά δυνατών ατόμων. Είναι η ικανότητα να κατανοείς και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου, καθώς και να συμπάσχεις με τα συναισθήματα των άλλων.

Αυτή η ικανότητα τους επιτρέπει να πλοηγούνται σε αγχωτικές καταστάσεις χωρίς να αφήνουν τα συναισθήματά τους να πάρουν τον έλεγχο. Μπορούν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους, να καταλάβουν γιατί νιώθουν έτσι και να διαχειριστούν αυτά τα συναισθήματα χωρίς να τα αφήσουν να επηρεάσουν αρνητικά τις πράξεις τους.

5) Αναζητούν υποστήριξη όταν χρειάζεται

Η… ομάδα υποστήριξης παίζει ρόλο.

Η ψυχική ανθεκτικότητα δεν είναι να το κάνεις μόνος σου. Εχει να κάνει με το να ξέρεις πότε πρέπει να απευθυνθείς σε άλλα άτομα για υποστήριξη. Είναι να κατανοήσουμε ότι όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια μερικές φορές- και πρέπει να το παραδεχτούμε.

Το να αναζητάς υποστήριξη δεν σε κάνει αδύναμο. Σε κάνει άνθρωπο. Και το να το αναγνωρίσεις αυτό, είναι σημάδι αληθινής ψυχικής ανθεκτικότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο