αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να είσαι πιο μπροστά από τους άλλους σε 1 χρόνο

Πέντε μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να είσαι πιο μπροστά από τους άλλους σε 1 χρόνο

Συχνά σκεφτόμαστε ότι για να φτάσουμε στην επιτυχία και στην ευτυχία πρέπει να κάνουμε… συνταρακτικές αλλαγές στη ζωή μας.

Υπάρχουν όμως πολλά μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Πολλοί από εμάς έχουμε συνήθειες που εφαρμόζουμε καθημερινά χωρίς καν να τις σκεφτόμαστε: Ερχονται φυσικά. Και δεν είναι όλες θετικές, ούτε μας βοηθούν να εξελιχτούμε.

Αλλάζοντας συνειδητά τις κακές συνήθειές μας και βάζοντας κάτι άλλο στη θέση τους, μπορούμε να δώσουμε νέα ώθηση στη ζωή μας.

Εδώ είναι 5 μικρές συνήθειες που μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε τώρα για να είστε μπροστά από τους άλλους σε 1 χρόνο.

Βάλε λίγα χρήματα στην άκρη

Με τον πληθωρισμό να χτυπά κόκκινο και την αγορά εργασίας να συνεχίζει να είναι αβέβαιη, είναι πιθανό να έχετε οικονομική αστάθεια.

Αλλά είναι σημαντικό να ξεκινήσεις να βάζεις χρήματα στην άκρη. Εάν είναι δυνατό να αποταμιεύετε έστω και λίγα χρήματα κάθε μήνα, αυτή είναι μια συνήθεια που πρέπει να καλλιεργήσετε.

Θα σας διασφαλίσει ότι θα έχετε έστω κάποια χρήματα στην άκρη, για μια δύσκολη στιγμή ή για μία κίνηση που θέλετε να κάνετε. Αν δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις, θυμήσου το άρθρο: Kakeibo: Η Ιαπωνική μέθοδος για να βάζεις χρήματα στην άκρη κάθε μήνα- Δεν απαιτεί οικονομικές γνώσεις

Ασκηθείτε σε καθημερινή βάση

Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για να… τεμπελιάσεις.

Πρώτον, ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων εργάζεται από το σπίτι ή εργάζεται σε υπολογιστή.

Εξάλλου, πολλές από τις εργασίες που συνήθιζαν να κρατούν τους προγόνους μας ενεργούς, από το κόψιμο των καυσόξυλων μέχρι το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι, δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Η τεχνολογία είναι μια μεγάλη ευλογία από πολλές απόψεις σίγουρα. Παρέχει όμως πολλές ευκαιρίες να αυτοματοποιηθεί κάτι που παλαιότερα ήταν χειροκίνητο.

Γι’ αυτό η άσκηση πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή και δέσμευση. Πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις από κάτι δύσκολο. Μπορεί να είναι ακόμα και ένας περίπατος, ποδήλατο ή τρέξιμο στο κοντινότερο πάρκο. Έτσι θα διατηρήσεις το σώμα σου και το μυαλό σου πιο φρέσκο. Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

Κάνε διαλείμματα

Συχνά θεωρούμε ότι αν δουλεύουμε… ασταμάτητα, θα είμαστε πιο μπροστά από τους άλλους. Λάθος. Eρευνες δείχνουν ότι τα διαλείμματα σε κάνουν πιο παραγωγικό. Η ξεκούραση είναι σημαντική, σε βοηθά να «καθαρίζεις» το μυαλό σου και στην συνέχεια να έχεις περισσότερη ενέργεια και δημιουργικότητα όταν επιστρέφεις στην δουλειά.

Υπάρχουν 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάθε ημέρα. Μπορείς να τα διαβάσεις αναλυτικά εδώ.

Κάνε συνήθεια να συνδέεσαι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με κάποιον γύρω σου

Είναι εύκολο στην εποχή μας να μείνετε στο σπίτι μόνοι, μπροστά στον υπολογιστή σας, μακριά από όλους. Η πανδημία το έκανε χειρότερο. Και οι στατιστικές ψυχικής υγείας δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγχος και κατάθλιψη.

Γι’ αυτό μια από τις καθημερινές συνήθειες που θα τονώσει πάρα πολύ την ευημερία σας είναι να προσπαθείτε να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με κάποιον γύρω σας. Κάντε το αυτοπροσώπως και μην αγχώνεστε θεωρώντας το ως κάτι δύσκολο. Ένας χαλαρός καφές με έναν φίλο μπορεί να κάνει την διαφορά.

Εστιάστε σε αυτά που θέλετε, όχι σε αυτά που δεν θέλετε

Μια ακόμα από τις βασικές μικρές συνήθειες που πρέπει να αρχίσετε να κάνετε τώρα για να είστε μπροστά από τους άλλους σε 1 έτος, είναι να εστιάσετε σε αυτό που θέλετε. Μην σπαταλάτε τον χρόνο σας για να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε.

Κρατήστε τους στόχους σας σταθερά στο μυαλό σας. ‘Η ακόμα καλύτερα, κάντε μία λίστα με τους στόχους και τα tasks που θέλετε να πετύχετε. Εστιάζοντας περισσότερο σε αυτό που θέλετε παρά σε αυτό που δεν θέλετε, το μυαλό σας αρχίζει να εστιάζει στη δράση. Αυτό βέβαια περιλαμβάνει να πεις και αρκετά «όχι». Θυμήσου και το άρθρο: Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 6 φράσεις για να λένε «όχι» όταν χρειάζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =