αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρά τρικ για να βάλεις μία νέα συνήθεια στο πρόγραμμα σου (και να παραμείνει εκεί)

Πέντε μικρά τρικ για να βάλεις μία νέα συνήθεια στο πρόγραμμα σου (και να παραμείνει εκεί)

Το έχουμε ξανά πει: Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν χτίσει τις δικές τους συνήθειες, τις οποίες τηρούν κάθε ημέρα και έτσι παίρνουν ώθηση για την συνέχεια. Η επιτυχία, δηλαδή, δεν έχει να κάνει (μόνο) με τις μεγάλες αποφάσεις που παίρνει κάποιος, αλλά και με τις συνήθειες γύρω από τις οποίες έχει δομήσει την ζωή του. Θυμηθείτε την πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

Όλα αυτά βέβαια είναι πιο εύκολο να τα λες, παρά να τα κάνεις. Πως, για παράδειγμα, θα διαβάζεις 3 βιβλία τον μήνα, αν μέχρι τώρα δεν διάβαζες κανένα; Πως θα ξεκινήσεις πρωινή γυμναστική, αν μέχρι τώρα δεν το έκανες ποτέ; Πως θα ξεκινήσεις να παρακολουθείς online μαθήματα για να εξελιχθείς, αν μέχρι τώρα δεν το είχες στο πρόγραμμα σου;

Με απλά λόγια, το να ενσωματώσεις μία νέα συνήθεια (και να παραμείνει σταθερή) δεν είναι πάντα εύκολο. Τα καλά νέα: Υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν. Εδώ είναι 5 χρήσιμα τρικ που μπορεί να κάνει ο καθένας. Μήπως να ξεκινήσεις;

1# Βάλτο στο πρόγραμμα σου. Το να βάλεις μία δραστηριότητα στο πρόγραμμα σου, είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα στη διαμόρφωση νέων συνηθειών. Ένας μεγάλος λόγος που οι άνθρωποι δεν κάνουν τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η άσκηση, είναι ο χρόνος. Όλοι θεωρούν… ότι δεν έχουν χρόνο. Άρα λοιπόν καθόρισε μέσα σε ποια χρονικά πλαίσια θα κάνεις την νέα δραστηριότητα σου. Και σημείωσε το στο πρόγραμμα σου.

2# Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Αυτό το point συνδέεται με το παραπάνω. Ναι, πρέπει να κρατάς… τις σημειώσεις σου στο πρόγραμμα σου. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να γίνει όταν η «γρήγορη καθημερινότητα» είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τι μπορείς να κάνεις: Φτιάξε το ημερήσιο πρόγραμμα σου από το προηγούμενο βράδυ- βάζοντας μέσα και την νέα δραστηριότητα που θες να ενσωματώσεις. Έτσι, όταν ξυπνήσεις το πρωί θα έχει ένα έτοιμο πρόγραμμα. Και θα αποφύγεις φυσικά να πατήσεις το snooze button στο ξυπνητήρι.

3# Ο κανόνας του 1 λεπτού. Ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι αν ξεκινήσεις κάτι, όπως για παράδειγμα το διάβασμα ενός βιβλίου, είναι σημαντικό να κάνεις το πρώτο βήμα. Εδώ έρχεται ο κανόνας του 1 λεπτού. Ξεκίνα να ασχολείσαι με κάτι για 1 λεπτό. Θα δεις ότι στην συνέχεια θα είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις. Συχνά, αποτυγχάνουμε σε μια νέα συνήθεια επειδή ξεκινάμε θέλοντας να κάνουμε πολύ μεγάλα βήματα και βάζουμε μη ρεαλιστικούς στόχους. Αντί να κοιτάς το «βουνό» που έχεις μπροστά σου, σπάσε την προσπάθεια σε μικρά, ρεαλιστικά βήματα.

4# Άσε τους περισπασμούς στην άκρη. Ζούμε στην εποχή των περισπασμών. Και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το να συγκεντρωθούμε σε κάτι. Μέσα στο χρονικό block που έχεις ορίσει για την νέα συνήθεια, άσε στην άκρη τους περισπασμούς. Μην κάνεις scroll στα social media, μην τσεκάρεις τα emails, και βάλε το κινητό στο αθόρυβο. Θα τα δεις όλα αυτά αργότερα.

5# Κάνε το ξανά και ξανά. Ωραία, τα έκανες όλα σωστά την πρώτη ημέρα. Τι μένει τώρα; Να συνεχίσεις. Μην περιμένεις να δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα από την Day 1. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Προσπάθησε να είσαι συνεπής και να έχεις την νέα συνήθεια σταθερά στο πρόγραμμα σου. Κατέγραψε την πρόοδο σου και δες πόσο κοντά φτάνεις στον τελικό στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 18 =