αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρά πράγματα που κάνουν πάντα οι προσεκτικοί άνθρωποι (αλλά ποτέ δεν μιλούν για αυτά)

Πέντε μικρά πράγματα που κάνουν πάντα οι προσεκτικοί άνθρωποι (αλλά ποτέ δεν μιλούν για αυτά)

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να είσαι ευγενικός και να είσαι πραγματικά προσεκτικός.

Οι προσεκτικοί και διακριτικοί άνθρωποι δεν εστιάζουν μόνο στους καλούς τρόπους, αλλά και στην κατανόηση και την ενσυναίσθηση. Κάνουν μικρά πράγματα που κάνουν τη μεγάλη διαφορά- και συχνά τα κάνουν χωρίς καν να το καταλάβουν.

Αυτές οι προσεκτικές ενέργειες γίνονται συνήθως σιωπηλά, χωρίς καμία ανάγκη για αναγνώριση ή έπαινο.

Το να είσαι προσεκτικός σημαίνει να κάνεις τη ζωή πιο εύκολη για τους γύρω σου. Και είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν ορισμένα μικρά πράγματα που κάνουν πάντα οι προσεκτικοί άνθρωποι, αλλά δεν μιλούν ποτέ για αυτά.

1) Ακούν

Οι προσεκτικοί άνθρωποι έχουν εξαιρετική ικανότητα στο να ακούνε. Δεν περιμένουν απλώς τη σειρά τους για να μιλήσουν – ακούνε ειλικρινά αυτό που λέτε. Καταλαβαίνουν ότι όλοι έχουν μια ιστορία να πουν και φροντίζουν να δίνουν σε όλους την αμέριστη προσοχή τους.

Η ακρόαση είναι κάτι περισσότερο από απλώς να ακούς λέξεις. Περιλαμβάνει κατανόηση και ενσυναίσθηση, με τα συναισθήματα πίσω από αυτά που λέγονται. Αυτό κάνει τους άλλους να νιώθουν ότι τους εκτιμούν.

Εάν θέλετε να είστε πιο προσεκτικοί, ακούστε ενεργά τους ανθρώπους γύρω σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι το να είσαι καλός ακροατής δεν σημαίνει να δίνεις συμβουλές ή να λύνεις προβλήματα – είναι να είσαι εκεί και να δείχνεις ενσυναίσθηση.

2) Παίρνουν την ευθύνη

Αναλαμβάνουν την ευθύνη για το δικό τους χάος, ακόμα και όταν κανείς δεν τους παρακολουθεί.

Δεν ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Και δρουν έτσι ώστε να λύνουν τα όποια προβλήματα.

3) Θυμούνται μικρές λεπτομέρειες

Οι προσεκτικοί άνθρωποι έχουν το ταλέντο να θυμούνται μικρές λεπτομέρειες για τους άλλους. Θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο σας χρώμα, ένα βιβλίο που αναφέρατε ή μια εκδήλωση που περιμένετε με ανυπομονησία.

Αυτό δεν είναι μόνο σημάδι καλής μνήμης, αλλά και γνήσιου ενδιαφέροντος για τις ζωές των άλλων. Αυτή η προσοχή μεταδίδει σεβασμό και δείχνει ότι εκτιμούν τις συνομιλίες σας.

Μελέτες αποκαλύπτουν ότι ο εγκέφαλός μας τείνει να θυμάται πληροφορίες για τον εαυτό μας καλύτερα από τις πληροφορίες για τους άλλους. Αυτή η αυτοαναφορική προκατάληψη κάνει πιο σημαντική την πράξη της απομνημόνευσης μικρών λεπτομερειών για τους άλλους. Είναι ένα διακριτικό σημάδι του να βάζεις τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους – ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των προσεκτικών ατόμων.

4) Τήρηση υποσχέσεων

Οι προσεκτικοί άνθρωποι κατανοούν την αξία του λόγου τους. Συνειδητοποιούν ότι η αθέτηση υποσχέσεων μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και δυσπιστία.

Η τήρηση των υποσχέσεων, όσο μικρές κι αν φαίνονται, είναι σημάδι σεβασμού και φροντίδας για τους άλλους.

Οι προσεκτικοί άνθρωποι κάνουν ζητούμενο να τηρούν τις υποσχέσεις τους, όχι για διακρίσεις ή αναγνώριση, αλλά επειδή πιστεύουν ότι είναι το σωστό.

5) Σεβασμός των ορίων

Επίσης κατανοούν και σέβονται τα προσωπικά όρια. Γνωρίζουν ότι ο καθένας έχει τον δικό του χώρο, σωματικά και συναισθηματικά, και φροντίζουν να μην τον παραβιάζουν.

Ρωτούν πριν δανειστούν πράγματα, δεν πιέζουν αν κάποιος δεν είναι έτοιμος να μιλήσει και σέβονται τις προσωπικές αποφάσεις ακόμα κι αν διαφωνούν.

Ο σεβασμός των ορίων αφορά την αναγνώριση της ατομικότητας των άλλων και την αποδοχή ότι οι ανάγκες και τα επίπεδα άνεσης τους μπορεί να είναι διαφορετικά από τα δικά τους.

Και όπως και οι άλλες προσεκτικές συμπεριφορές τους, αυτό είναι κάτι που κάνουν σιωπηλά, χωρίς να κάνουν φασαρία γι’ αυτό. Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος που δείχνουν τον σεβασμό τους για τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 5 =