αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «μη ανιχνεύσιμοι» τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις

Πέντε «μη ανιχνεύσιμοι» τρόποι με τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις

Όλοι δικαιούνται να έχουν μια κακή μέρα κάθε τόσο. Ωστόσο, όταν μια κακή μέρα μετατρέπεται… σε μια κακή εβδομάδα ή ίσως σε έναν κακό μήνα, είναι καιρός να κάνετε μία παύση και να αξιολογήσετε την κατάσταση. Ειδικά αν είστε ένας leader στο πεδίο σας.

Κατά τη διάρκεια περιόδων πίεσης και στρες, ο εγκέφαλος προεπιλέγει οικεία πρότυπα συμπεριφοράς, ανεξάρτητα από το αν η συμπεριφορά αυτή είναι χρήσιμη για την κατάσταση. Αυτά τα μοτίβα μπορεί να είναι καταστροφικά και μη ανιχνεύσιμα έως ότου οι συνέπειες είναι εντελώς προφανείς και ανησυχητικές.

Κάπως έτσι, σαμποτάρεις τον εαυτό σου χωρίς να το καταλάβεις. Και εδώ είναι 5 φαινομενικά «αθώοι» τρόποι.

Παραπονιέσαι συνεχώς. Το να επισημαίνετε συνεχώς τι πάει στραβά σε μια κατάσταση, σας εμποδίζει να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως problem-solver και ειδικό στο δωμάτιο. Και φυσικά είναι πιο δύσκολο να φτάσεις στην λύση του προβλήματος.

Πάντα… αμύνεσαι. Το να έχετε πάντα μια εξήγηση (ή δικαιολογία) για τις ενέργειές σας –ακόμα και όταν δεν λειτουργούν– σας εμποδίζει να χτίσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες και τα μέλη της ομάδας.

Πολύ επικριτικός. Αν βρίσκεις ένα πρόβλημα σε κάθε λύση, δεν θα βρεις ποτέ λύση στο πρόβλημα.

Υπερβολικά αυτοσαρκαστικός. Εάν υποτιμάτε την ικανότητά σας να χειρίζεστε τα εκάστοτε προβλήματα από την αρχή, μάλλον δεν θα αναλάβετε σημαντικά tasks και οι άλλοι δεν θα σας εμπιστεύονται.

Είσαι μοιρολάτρης. Όταν εστιάζουμε στο χειρότερο δυνατό σενάριο, μπορούμε επίσης να το κάνουμε… πραγματικότητα. Και ξεχνάμε τις ευκαιρίες για να φτάσουμε στην επιτυχία. Μην είσαι loser.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 8 =