αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαθήματα που συνήθως οι άνθρωποι μαθαίνουν πολύ αργά στην ζωή

Πέντε μαθήματα που συνήθως οι άνθρωποι μαθαίνουν πολύ αργά στην ζωή

Είστε έτοιμοι να μάθετε μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής σας; Τότε ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω λίστα. Αυτό που ακολουθεί θα λειτουργήσει ίσως ως αφύπνιση για να ρίξετε μια αναλυτική, αυστηρή ματιά στη ζωή σας και να επαναξιολογήσετε τις προτεραιότητές σας.

Ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος. «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett.

Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Εδώ είναι 5 μαθήματα που συνήθως οι άνθρωποι μαθαίνουν αργά στην ζωή. Φρόντισε να τα μάθεις νωρίτερα.

1. Οι αποτυχίες είναι χρήσιμες

Μερικά από τα πιο χρήσιμα μαθήματα που μαθαίνουμε στη ζωή προέρχονται από τις αποτυχίες μας. Αν και το να κάνεις μεγάλα λάθη δεν φαίνεται σαν μια… καταπληκτική ευκαιρία μάθησης εκείνη τη στιγμή, αυτό ακριβώς είναι.

Μάθετε να αγκαλιάζετε τα λάθη σας, αντί να τα αφήνετε να σας βαραίνουν.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να ρισκάρετε και να φεύγετε από τη ζώνη άνεσής σας όσο πιο συχνά μπορείτε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύετε να αποτύχετε.

2. Είναι καλύτερο να ζεις τη στιγμή

Πολύ συχνά μας πιάνει εμμονή για το παρελθόν ή ανησυχία για το μέλλον. Όταν τελειώσει ο χρόνος σας σε αυτή τη ζωή, θα συνειδητοποιήσετε ότι μόνο το παρόν έχει σημασία.

Το παρελθόν έχει φύγει και το μέλλον δεν αποτελεί κάτι σίγουρο. Το μόνο πράγμα για το οποίο έχετε τον έλεγχο είναι πώς ενεργείτε και τι κάνετε με το χρόνο σας αυτή τη στιγμή.

Κλείστε την πόρτα στο παρελθόν. Επεξεργαστείτε τα πράγματα που μάθατε, εφαρμόστε τα μαθήματα στην τρέχουσα ζωή σας και μετά μην κοιτάξετε ποτέ πίσω. Έχετε ένα σχέδιο για το μέλλον σας, αλλά μην το σκέφτεστε υπερβολικά.

3. Εργαστείτε σκληρά, αλλά όχι υπερβολικά σκληρά

Κυνηγήστε τα όνειρά σας και δουλέψτε σκληρά για να τα πραγματοποιήσετε. Δουλέψτε για να χτίσετε την καριέρα που θέλετε ή ένα δικό σας project, αλλά πηγαίνετε σπίτι στην οικογένειά σας ή τους φίλους σας μετά την δουλειά.

Μια από τις μεγαλύτερες τύψεις που έχουν οι ετοιμοθάνατοι είναι ότι δεν ξόδεψαν αρκετό χρόνο με αυτούς που αγαπούσαν.

Έχασαν τον αγώνα ποδοσφαίρου του παιδιού τους. Δεν κατάφεραν να βγουν εκείνο το ραντεβού με τον/την σύζυγό τους. Δεν επισκέφτηκαν ποτέ τους γονείς τους όσο ζούσαν.

Ενώ είναι τόσο σημαντικό να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να εργάζεστε πυρετωδώς για να πετύχετε τους στόχους σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ισορροπία στη ζωή σας. Αφιερώστε χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους και τον εαυτό σας.

4. Η αναβλητικότητα σε κρατά κολλημένο

Ο χρόνος είναι ένας πολύτιμος πόρος και, δυστυχώς, είναι ευκολότερο από ποτέ να τον σπαταλάς στον σημερινό κόσμο.

Όταν αναβάλλεις πράγματα και σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου, μπαίνεις σε έναν φαύλο κύκλο. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρότερα για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος στην συνέχεια.

Αντί να αφήσετε την τεμπελιά να νικήσει, μπορείτε να είστε δράσετε και να ολοκληρώσετε τα tasks που πρέπει να γίνουν τώρα. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα γρήγορα τρικ για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα.

5. Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια

Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα έχουμε ακούσει αυτή τη δημοφιλή φράση, μπορεί να χρειαστεί μια ζωή για να την κατανοήσουμε πλήρως.

Πιστεύουμε στα ψέματα του κόσμου, των άλλων ανθρώπων και του εαυτού μας. Επιτρέπουμε στους ανθρώπους να μας κακομεταχειρίζονται συνεχώς και επιλέγουμε να πιστεύουμε τα λόγια που υπόσχονται ότι δεν θα συμβεί ξανά.

Λέμε στον εαυτό μας ότι πρόκειται να αλλάξουμε τη ζωή μας (να γίνουμε πιο υγιείς, να τελειώσουμε την εκπαίδευσή μας, να κερδίσουμε περισσότερα χρήματα), αλλά ποτέ δεν αναλαμβάνουμε δράση για τους στόχους μας. Οι λέξεις παρέχουν προσωρινή άνεση, αλλά η δράση είναι αυτή που πραγματικά καθορίζει ποιοι είμαστε και ποιοι είναι οι άλλοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =