αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαθήματα καριέρας που μπορείς να πάρεις από τον Mark Zuckerberg

Πέντε μαθήματα καριέρας που μπορείς να πάρεις από τον Mark Zuckerberg

Για κάποιους, είναι ο πιο πετυχημένος επιχειρηματίας της γενιάς του. Για κάποιους άλλους, είναι ένας… αδίστακτος τύπος που μπροστά στα κέρδη δεν διστάζει να κάνει κάθε είδους παρατυπίες (με πιο γνωστή ίσως την υπόθεση της Cambridge Analytica). Ναι, μιλάμε για τον Mark Zuckerberg.

Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, ένα είναι σίγουρο: Ο ίδιος κατάφερε να καταγράψει την δική του εκρηκτική διαδρομή μέχρι την επιτυχία. Ξεκινώντας ως ένας 19χρονος μέσα σε ένα φοιτητικό δωμάτιο, και καταφέρνοντας τελικά να χτίσει το Facebook και να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο, το techgig.com παραθέτει 5 μαθήματα καριέρας που μπορείς να πάρεις από τον Mr Facebook.

1. Να είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε

Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα πηγάζουν από ένα φλεγόμενο πάθος. Το Facebook, και τώρα η Meta, μπόρεσε να εξελίσσεται με συνέπεια και να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που έχει παρουσιαστεί, με την ίδια ορμή. Οτιδήποτε κι αν αποφασίσετε να κάνετε, πρέπει να επενδύσετε ψυχολογικά και σωματικά.

2. Προγραμματίστε την ημέρα σας

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, είναι χρήσιμο να προγραμματίζετε από πριν τι θέλετε να κάνετε μέσα στην εργάσιμη ημέρα σας. Για αυτόν τον λόγο, ο Zuckerberg αφιερώνει χρόνο κάθε μέρα για να φτιάξει το πρόγραμμα του και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Δεν χωράνε όλα στο 24ωρο. Θυμήσου και το άρθρο: Νιώθεις συνεχώς ότι «δεν προλαβαίνεις»; Εδώ είναι 5 κανόνες για να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου.

3. Μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε και να διαβάζετε

Να είστε πάντα σε λειτουργία μάθησης. Το Facebook ιδρύθηκε λόγω της φιλοδοξίας του Zuckerberg να μάθει νέα πράγματα. Όπως έχει πει, προσπαθεί να διαβάζει ένα βιβλίο κάθε δύο εβδομάδες. Επίσης βάζει ετήσια challenges στον εαυτό του, που του επιτρέπουν να εμβαθύνει σε ένα θέμα ή έναν τομέα εξειδίκευσης.

4. Δούλεψε πάνω στις αδυναμίες σου

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα ελαττώματά σας για να προσπαθήσετε να τα ξεπεράσετε. Ο Mr Faebook είδε ότι είχε την τάση να επικρίνει παρά να ευχαριστεί τα άτομα αφού ολοκλήρωναν μια εργασία, έτσι έβαλε στόχο το 2014 να γράφει ένα ευχαριστήριο μήνυμα κάθε μέρα.

5. Να είστε ανοιχτοί στην κριτική

Η προθυμία να ακούσετε εποικοδομητική κριτική είναι το πρώτο βήμα προς την αυτοβελτίωση. Παρά το γεγονός ότι είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, ο Mark Zuckerberg ενθαρρύνει το προσωπικό του να μιλάει ανοιχτά κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και να τον διορθώνουν εάν κάνει λάθος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο «άγνωστος» Mark Zuckerberg μίλαγε σε ένα σχεδόν άδειο αμφιθέατρο το 2005 (BINTEO)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + one =