αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαθήματα ζωής που θα μάθεις αν γίνεις επιχειρηματίας (και δεν στα μαθαίνει το σχολείο)

Πέντε μαθήματα ζωής που θα μάθεις αν γίνεις επιχειρηματίας (και δεν στα μαθαίνει το σχολείο)

Στην digital εποχή που ζούμε, μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου project από οπουδήποτε στον κόσμο. Και να κυνηγήσεις τις δικές σου πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία.

H business διαδρομή είναι φυσικά δύσκολη. Αλλά είναι γεμάτη μαθήματα- τα οποία δεν σου μαθαίνουν στο σχολείο. Την ημέρα που θα μπεις στον επαγγελματικό κόσμο, δεν σε περιμένει κανένα εγχειρίδιο οδηγιών.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Entrepreneur.com παρουσιάζονται 5 μαθήματα ζωής που θα μάθεις μέσα από τον επιχειρηματικό δρόμο. Και δεν στα μαθαίνει το σχολείο.

1. Οι νίκες σου δεν θα είναι πάντα προβλέψιμες. Ως μαθητές, μας λένε ότι αν μελετήσουμε αρκετά σκληρά, θα περάσουμε το τεστ και αν παραδώσουμε όλες τις εργασίες μας, θα περάσουμε στην επόμενη τάξη. Γνωρίζετε ότι Χ ποσότητα προετοιμασίας πιθανότατα θα σας δώσει Ψ βαθμό στις εξετάσεις. Στην επιχειρηματικότητα, αυτό συχνά δεν συμβαίνει. Μπορείτε να εργαστείτε απίστευτα σκληρά και να μην δείτε αποτελέσματα, και το αντίστροφο. Κάποιες ευκαιρίες μπορεί να πέσουν στην αγκαλιά σας και να αισθανθείτε σαν να είστε στο «σωστό μέρος, την σωστή στιγμή». Άλλες ευκαιρίες μπορούν να σας διαφύγουν εντελώς, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά τις κυνηγάτε.

2. Η απόρριψη θα είναι μέρος της σας ρουτίνας. Εάν είστε καλός μαθητής και συνηθίζετε να έχετε ένα σταθερά θετικό αποτέλεσμα από τις προσπάθειές σας στο σχολείο, η απόρριψη είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή στην αρχή. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στους οποίους προσπαθείτε να πουλήσετε, είτε είναι καταναλωτές, είτε αγοραστές, είτε επενδυτές, θα πουν «όχι». Αυτή είναι η φύση της επιχειρηματικότητας. Η απόρριψη είναι φυσιολογική. Εσύ πρέπει να συνεχίζεις να προσπαθείς.

3. Δεν θα αρέσεις σε όλους- και είναι ΟΚ. Ανεξάρτητα από το ποιος είστε, τι κάνετε και πώς συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους, θα υπάρξουν άνθρωποι που απλά θα σας συμπαθούν. Αυτό είναι δύσκολο στην αρχή, γιατί μάλλον σκέφτεσαι ότι αν είσαι καλός με όλους, όλοι θα είναι καλοί μαζί σου. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα. Δεν υπάρχει κανένας σε αυτόν τον πλανήτη που να αρέσει σε όλους. Και όσο περισσότερη επιτυχία μπορεί να απολαμβάνετε – άρα και μια μεγαλύτερη έκθεση στην επιχειρηματική κοινότητα – ο αριθμός των ανθρώπων που δεν σας συμπαθούν θα μπορούσε να αυξηθεί, απλώς και μόνο επειδή αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που γνωρίζουν για εσάς.

4. Η διαχείριση ανθρώπων είναι εξίσου σημαντική με τη διαχείριση της δουλειάς σας. Στο σχολείο, μας διδάσκουν να εστιάζουμε στις δικές μας ροές εργασίας. Μεγάλο μέρος της Εκπαίδευσής αφορά το να γίνουμε άριστοι σε συγκεκριμένα θέματα, αντί να γίνουμε άριστοι στη συνοχή της ομάδας και τη διαχείριση της ομάδας. Η διαχείριση ανθρώπων είναι εξίσου, αν όχι πιο σημαντική, από το χαρτοφυλάκιο της εργασίας σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες. Όταν χτίζεις έναν Οργανισμό, γίνεσαι ηγέτης… ηγετών. Η δουλειά σου είναι να επιτρέψεις σε ολόκληρο τον Οργανισμό να ανθίσει και η πρώτη γραμμή άμυνάς σου είναι οι άνθρωποι που έχουν εσένα ως leader.

5. Πρέπει να μάθεις να προμοτάρεις τον εαυτό σου. Στο σχολείο δεν υπάρχει η ανάγκη να προμοτάρουμε τον εαυτό μας. Οι δάσκαλοι υποχρεούνται να σας δίνουν feedback για τις εργασίες σας. Αλλά στον επιχειρηματικό κόσμο οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Για να σκεφτούν οι άνθρωποι το αν θα πουν «ναι» ή «όχι» στην επιχείρησή σου, πρέπει να τους πεις αναλυτικά τι είναι αυτό που κάνεις. Πρέπει να μάθεις να προσεγγίζεις τους ανθρώπους, να εμφανίζεσαι σε εκδηλώσεις και να προωθείς αυτό που κάνεις.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + nineteen =