αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε μέρη στα οποία οι πλούσιοι «κρύβουν» τα χρήματα τους

Πέντε μέρη στα οποία οι πλούσιοι «κρύβουν» τα χρήματα τους

Δεν είναι μυστικό ότι οι πλούσιοι άνθρωποι θέλουν να προστατεύουν τα κέρδη τους. Αυτό που είναι συχνά μυστικό, ωστόσο, είναι πώς και πού το κάνουν.

Κανείς δεν απολαμβάνει να πληρώνει φόρους. Έτσι, ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός σας, η αναζήτηση νέων φορολογικών ελαφρύνσεων μπορεί να είναι μια σοφή χρήση του χρόνου και της ενέργειάς σας. Οι εξαιρετικά πλούσιοι, ωστόσο, μερικές φορές το πάνε σε άλλο επίπεδο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Lawrence Summers, μαζί με την καθηγήτρια οικονομικών Natasha Sarin, κυκλοφόρησαν πρόσφατα μια ερευνητική εργασία με μερικούς εντυπωσιακούς ισχυρισμούς. Σύμφωνα με τους Summers και Sarin, το κορυφαίο 1% των φορολογουμένων προβλέπεται να αποφύγει φόρους άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2020 και 2029.

Εδώ είναι 5 μέρη στα οποία οι πλούσιοι «κρύβουν» τα χρήματα τους.

Επιχειρηματικές κινήσεις

Η έναρξη μιας επιχείρησης (ή πολλαπλών επιχειρήσεων) είναι ένας κοινός τρόπος με τον οποίο οι πλούσιοι στοχεύουν να μειώσουν τη φορολογική τους υποχρέωση. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε πλούσιοι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, σημειώνει ο Jon Dulin, ιδρυτής των Money Smart Guides. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να μπείτε στην επιχειρηματικότητα ή ακόμα και να επισημοποιήσετε μια ένα παράλληλο project, αυτή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Πρόσληψη μελών της οικογένειας

Μια άλλη τακτική που χρησιμοποιούν συχνά οι πλούσιοι για να προστατεύσουν το εισόδημα από τους φόρους απαιτεί να εμπλακεί η οικογένεια. Εάν έχετε μια επιχείρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στρατηγική προς όφελός σας, προσλαμβάνοντας τον σύζυγό σας ή τα παιδιά σας και πληρώνοντας τους έναν μισθό. Έτσι ώστε να «σπάει» το εισόδημα.

Εξοχικά σπίτια

Τα εξοχικά σπίτια είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι πλούσιοι μπορούν να επιλέξουν να προστατεύσουν μετρητά τους, λέει ο μεσίτης Bryan Vance, ιδρυτής της Bucks & Cents. Μπορείτε να το κάνετε και μπίζνα. Ενοικιάστε το εξοχικό σας όταν δεν είστε εκεί και μπορείτε να έχετε έσοδα.

Λογαριασμοί offshore

Καμία λίστα με τους τρόπους με τους οποίους οι πλούσιοι κρύβουν τα χρήματά τους δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να αναφέρουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς offshore, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται συνήθως στα νησιά Κέιμαν, την Ελβετία και τη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με τον Pedro Nicolaci da Costa, γράφοντας για το Business Insider, οι εξαιρετικά πλούσιοι έχουν αυτήν τη στιγμή περίπου το 10% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κρυμμένο σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους. Τέτοιοι φορολογικοί παράδεισοι συχνά επιτρέπουν στους πλούσιους να ξεφύγουν από την καταβολή του μεριδίου φόρων που τους αναλογεί.

Ακριβά αντικείμενα

Η Natalie Pine, πιστοποιημένη χρηματοοικονομική σύμβουλος και διευθύνουσα σύμβουλος της Briaud Financial Advisors, ρίχνει φως σε μια πρακτική που χρησιμοποιούν ορισμένοι πλούσιοι. Αυτή η μέθοδος ξεκινά συχνά με την αγορά ακριβών κοσμημάτων. «Έχω ακούσει για ανθρώπους που αγοράζουν διαμάντια, συγκεκριμένα, και τα μεταβιβάζουν στα παιδιά χωρίς να υποβάλουν φορολογική δήλωση δώρου ή δήλωση φόρου περιουσίας», λέει η Pine. Αρκετοί άλλοι θα αγοράσουν ακριβά ρολόγια, έργα τέχνης ή άλλα ακριβά αντικείμενα για να «τοποθετήσουν» εκεί κάποια χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + ten =