αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μέθοδοι για να ελέγξεις τον θυμό σου σε μια εκρηκτική κατάσταση

Πέντε μέθοδοι για να ελέγξεις τον θυμό σου σε μια εκρηκτική κατάσταση

Ο θυμός είναι ένα βασικό ανθρώπινο συναίσθημα που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει για πάντα. Ωστόσο, ο έλεγχος και η προσπέραση του θυμού είναι ένα σημάδι πνευματικής ανάπτυξης και ωριμότητας.

Αν δεν τον αντιμετωπίζετε και παραμένετε με… θερμό κεφάλι, θα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής σας. Εδώ είναι λοιπόν 5 μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τον θυμό, ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι δικαιολογημένα έχετε αυτό το συναίσθημα.

Μέτρα μέχρι το 10

Την επόμενη φορά που το αίμα σας αρχίσει να… βράζει και είστε έτοιμοι να φωνάξετε, δοκιμάστε να κλείσετε το στόμα σας και να μετρήσετε αργά από το 1 έως το 10, στο μυαλό σας. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά που μπορούν να κάνουν 10 δευτερόλεπτα στη διάθεσή σας. Αυτή η σύντομη παύση μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητές πείτε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα. Ενώ μετράτε, να αναπνέετε και να εστιάζετε στην ηρεμία.

Βάλε μουσική

Είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να ξεπεραστεί ο θυμός. Ακούγοντας μερικές από τις αγαπημένες σας μελωδίες, αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση ηρεμίας όταν είστε θυμωμένοι. Είναι δύσκολο να είσαι νευριασμένος όταν ακούς ένα αισιόδοξο τραγούδι που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις και να τραγουδήσεις.

Πήγαινε έναν περίπατο

Επίσης κλασική συμβουλή για να ξεπεραστεί ο θυμός και να αποφευχθεί η εχθρική αντιπαράθεση. Όταν αισθάνεστε σαν να είστε έτοιμοι να ουρλιάζετε και να εκραγείτε, μπορείτε να βρείτε ηρεμία κάνοντας μια μεγάλη βόλτα. Εάν κάποιος είναι επιθετικός ή σας κάνει να θυμώνετε, ήρθε η ώρα να βγείτε από το δωμάτιο και να περπατήσετε έξω. Θα σας βοηθήσει αν κάνετε έναν περίπατο και να πάρετε καθαρό αέρα.

Πάρε τηλέφωνο ένα φίλο

Μερικές φορές, η συζήτηση με έναν στενό φίλο μπορεί να σας βοηθήσει. Επιλέξτε κάποιον που είναι της εμπιστοσύνης σας. Μιλώντας σε έναν αξιόπιστο φίλο ή αγαπημένο πρόσωπο σας, αυτό θα σας επιτρέψει να ”αποσυμπιεστείτε” και να περιορίσετε την οργή σας. Εάν ο άλλος είναι ενεργός ακροατής, θα ακούσει τι λέτε χωρίς να σας κριτικάρει. Μπορεί επίσης να σου παραθέσει άλλες οπτικές που δεν είχες εξετάσει.

Μπες στα παπούτσια του άλλου

Δεν είναι εύκολο να δεις τα δεδομένα από την άλλη πλευρά όταν είσαι θυμωμένος. Ωστόσο, προσπάθησε το. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να δεις πιο καθαρά την άποψη του άλλου ατόμου. Πώς θα αισθανόσασταν αν ήσασταν στη θέση του; Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή σας ή όχι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =