αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε λόγοι για τους οποίους παραιτούνται οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι (ναι, το βλέπουμε και στην Ελλάδα)

Πέντε λόγοι για τους οποίους παραιτούνται οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι (ναι, το βλέπουμε και στην Ελλάδα)

Το βλέπουμε ακόμα και στην Ελλάδα της μεγάλης ανεργίας: Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που παραιτούνται από τη θέση τους. Και είναι επίσης αλήθεια ότι συνήθως παραιτούνται οι πιο ταλαντούχοι εργαζόμενοι. Αυτοί είναι πιο δύσκολο να συμβιβαστούν με κάποιο πράγμα (ή περισσότερα) που δεν τους αρέσει στην εταιρία που εργάζονται.

Αλλά τελικά, ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που θα οδηγήσουν στην έξοδο έναν εργαζόμενο; Ας δούμε 5 βασικές αιτίες.

1# Μια καλύτερη νέα ευκαιρία. Ειδικά για τους νέους και ταλαντούχους εργαζομένους, η αναζήτηση για «κάτι καλύτερο» δεν σταματά ποτέ. Άρα να βρουν μια καλύτερη επαγγελματική ευκαιρία είναι πολύ πιθανό να αφήσουν την τωρινή θέση τους.

2# Micromanaging. Το βλέπουμε να το κάνουν πολλοί εργοδότες και στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, είναι ο έλεγχος… για κάθε τι που κάνεις. Για κάθε λεπτομέρεια που αφορά την επιχείρηση. Και αν έχεις βρεθεί σε ένα τέτοιο επαγγελματικό περιβάλλον καταλαβαίνεις τι εννοούμε…

3# Κακοί συνάδελφοι. Οι άνθρωποι παίζουν και αυτοί τον ρόλο τους. Μπορεί να σου αρέσει η εργασία μέσα σε μια εταιρία, αλλά να μην ταιριάζεις καθόλου με τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους σου.

4# Ανύπαρκτη προσωπική ζωή. Αν δεν έχεις χρόνο για δραστηριότητες εκτός γραφείου, αργά ή γρήγορα θα αναζητήσεις μια άλλη δουλειά που θα μπορεί να σου προσφέρει μια καλύτερη ισορροπία. Μην ξεχνάμε ότι η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά.

5# Λίγα χρήματα. Και αυτό το συναντάμε συχνά στην Ελλάδα. Μπορεί ένας εργαζόμενος να είπε το «ναι» σε μια επαγγελματική λόγω ανάγκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει εκεί για πάντα. Αν τα χρήματα δεν τον καλύπτουν σύντομα θα κοιτάξει για άλλες ευκαιρίες στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 14 =