αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους

Είναι αλήθεια ότι όσο πορευόμαστε στη ζωή, συνήθως, οι φίλοι που έχουμε στον κύκλο μας λιγοστεύουν. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ενώ παράλληλα είναι δυσκολότερο να κάνουμε νέες επαφές.

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους. Ναι η επιτυχία απαιτεί τεράστια αποφασιστικότητα και προσωπικότητα. Ωστόσο, η επιτυχία εξαρτάται επίσης από την ικανότητα σύνδεσης με άτομα που έχουν ήδη καταφέρει να φτάσουν στην επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι ευφυείς άνθρωποι γενικότερα, έχουν λιγότερους φίλους. Το έχεις παρατηρήσει; Όσο πιο αληθινός και έξυπνος είσαι τόσο λιγότερους φίλους έχεις. Εδώ είναι 5 λόγοι.

1. Είσαι απελευθερωμένος στα λόγια, τις σκέψεις και τις πράξεις, οι οποίες μπορεί να είναι αντίθετες με αυτές των «φίλων» σου. Έχετε σταθερή νοοτροπία και αξίες. Το μυαλό σας δεν είναι περιορισμένο και έχετε συνήθως άποψξ για κάτι. Σκέφτεστε διαφορετικά από τους άλλους, αλλά δεν σας ενοχλούν οι απόψεις τους για αυτό.

2. Δεν έχετε χρόνο για αναγκαστικές, ψεύτικες ή άσκοπες συζητήσεις, προσπαθώντας να παρακολουθείτε αυτό που κάνει ο καθένας. Έτσι, περνάτε περισσότερο χρόνο μόνοι. Δεν σας ενδιαφέρουν οι τελευταίες τάσεις ή η τελευταία μουσική. Δεν ενδιαφέρεστε για υλιστικά πράγματα. Δεν έχετε επίσης FOMO (φόβος να χάσετε), επομένως είστε αρκετά ικανοποιημένοι κάνοντας τα δικά σας πράγματα.

3. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις την αξία σου σε κανέναν. Είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Είσαι ανεξάρτητος και δυνατός. Δεν βασίζεσαι σε άλλους. Μπορείτε να υποστηρίξετε τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να ξυπνάτε με 300 likes στο Instagram για να μπορείτε να χαμογελάτε κάθε πρωί. Είσαι ευγνώμων για τα μικρά πράγματα. Δεν νιώθετε την ανάγκη να γίνετε αποδεκτοί από κανέναν εκτός από τον εαυτό σας.

4. Έχεις ήδη καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι σου και δεν επιδιώκεις να αποκτήσεις νέους. Έχεις βάλει τα σωστά άτομα στον κύκλο σου. Και ξέρεις ότι ενδιαφέρονται για εσένα. Δεν είσαι αρνητικός να βάλεις νέους φίλους στην παρέα σου. Αλλά δεν θα το κάνεις αν δεν υπάρχει λόγος. Εξακολουθείς να τους δοκιμάζεις σε καταστάσεις, για να δεις αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα ή έχει άλλους σκοπούς.

5. Οι άνθρωποι σε βλέπουν… σαν απειλή. Δεν φοβάστε να πείτε ευθέως αυτό που θέλετε ή να αντιμετωπίσετε κάποιον ή γενικά να βγείτε εκτός γραμμής. Είστε μια υπολογίσιμη δύναμη. Αλλά κάποιοι σας βλέπουν σαν απειλή. Ετσι ο φιλικός κύκλος παραμένει μικρός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 9 =