αρχικηVIRALΠέντε λόγοι για τους οποίους οι άλλοι σε αντιπαθούν

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι άλλοι σε αντιπαθούν

Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς. Στον φιλικό κύκλο μας ή στο γραφείο. Αν θες να καταφέρεις να χτίσεις ένα τέτοιο θετικό προφίλ πρέπει να αποφύγεις τα λάθη. Τι εννοούμε; Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους οι άλλοι δεν σε συμπαθούν. Μόλις ολοκληρώσεις αυτό το άρθρο θα ξέρεις τι πρέπει ναα αποφύγεις.

1. Κάνεις τον παντογνώστη

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε κάποιον έξυπνο και κάποιον που «τα ξέρει όλα». Οι έξυπνοι άνθρωποι συνήθως δεν καυχιούνται για τις γνώσεις τους.

Όλοι έχουμε συναντήσει αυτό το άτομο που πρέπει να έχει πάντα δίκιο, αυτό που ισχυρίζεται ότι ξέρει τα πάντα για οτιδήποτε. Είναι μια άλλη κοινή συμπεριφορά αναζήτησης προσοχής που κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξέρεις τα πάντα. Είναι δύσκολο να σεβαστείς κάποιον που δεν ακούει ποτέ, που απορρίπτει τις απόψεις και τις γνώσεις των άλλων. Στέλνει το μήνυμα ότι πιστεύεις ότι οι σκέψεις και οι απόψεις σου είναι πιο σημαντικές από τις δικές τους.


2. Είσαι κουτσομπόλης

Μπορεί να είστε ο κουτσομπόλης του γραφείου.

Εδώ είναι η ξεκάθαρη αλήθεια: Τα κουτσομπολιά θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από το ρεπερτόριό σας τη στιγμή που φύγατε από το γυμνάσιο. Το κουτσομπολιό δεν σε οδηγεί πουθενά παρά μόνο στο να γίνεις αντιπαθής. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι έχουμε την τάση να βλέπουμε αρνητικά αυτούς που κουτσομπολεύουν. Παρόλο που μπορεί να μας διασκεδάζουν στιγμιαία οι πληροφορίες που παρέχουν, γνωρίζουμε επίσης ότι θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν το ίδιο σε εμάς.

Το κουτσομπολιό είναι μια ανόητη συμπεριφορά. Μην το κάνετε.

3. Χειριστική συμπεριφορά

Μήπως έχεις χειριστική συμπεριφορά; Η Sarah Newman, MA, εξηγεί τη λογική πίσω από τον έλεγχο των συμπεριφορών:

«Μια (θεωρία) είναι ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους στρέφονται στον έλεγχο των άλλων… Ένα άτομο γεμάτο ανασφάλειες πρέπει να αποκτά μια θετική αίσθηση του εαυτού του από τους άλλους ανθρώπους επειδή η αυτοεκτίμησή του είναι πολύ χαμηλή για να το κάνει για τον εαυτό του».

Σημείωση: Αρχικά, κατανοήστε τι είναι ο έλεγχος και τι δεν είναι. Αποδεχτείτε τυχόν υποκείμενες ανασφάλειες και τύψεις εάν ανήκετε στην προηγούμενη ομάδα. Ζητήστε βοήθεια από έναν θεραπευτή ή εξασκηθείτε στην επίγνωση.

4. Δεν ακούς

Ο τέταρτος λόγος στη λίστα μας – το να μην ακούμε – είναι κάτι που όλοι κάνουμε κατά καιρούς. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καλωδιωμένος στην ομιλία, και η ακρόαση μπορεί να είναι… βαρετή.

Αλλά η ενεργή ακρόαση είναι μια σπουδαία και ιδιαίτερα περιζήτητη δεξιότητα. Μπορεί να μην μας αρέσει αυτό που λέει κάποιος, αλλά αν είναι κάτι που πρέπει να ακούσετε, είναι σημαντικό να δώσετε την πλήρη προσοχή σας στον ομιλητή.

Στην συνέχεια μπορείς να συνεχίσεις με follow-up ερωτήσεις.

5. Συνεχής αυτοπροβολή

Όλοι γνωρίζουμε ένα τέτοιο άτομο. Αυτός που δεν χάνει ευκαιρία να σου μιλήσει για το τελευταίο του επίτευγμα, αυτός που μετατρέπει κάθε κουβέντα σε μονόλογο για τη ζωή του, αυτός που μοιάζει να ζει με το μότο «κοίτα με».

Αυτή η συμπεριφορά, γνωστή ως συνεχής αυτοπροβολή, είναι ένα κλασικό σημάδι ενός ατόμου που αναζητά την προσοχή. Και ενώ μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή βραχυπρόθεσμα, δεν θα σας κερδίσει κανέναν σεβασμό μακροπρόθεσμα.

Γιατί; Γιατί ο πραγματικός σεβασμός κερδίζεται με πράξεις και όχι με λόγια. Αν λοιπόν θέλετε να σας σέβονται, αφήστε τα επιτεύγματά σας να μιλήσουν από μόνα τους. Μην αισθάνεστε την ανάγκη να τα μεταδώσετε σε όλους όσους συναντάτε. Αντίθετα, εστιάστε στο να ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους άλλους. Ακούστε περισσότερο παρά να μιλάτε. Δείξτε ταπεινοφροσύνη και ευγνωμοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως μπορείς να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι: Αυτή η γυναίκα έχει πάει σε 44 χώρες και τα εξηγεί όλα στο It’s Possible

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =