αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ψεύτικοι

Πέντε λόγοι για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ψεύτικοι

Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ψεύτικους ανθρώπους. Ανθρώπους δηλαδή που δείχνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είναι. ‘Η δείχνουν προς τα έξω κάτι διαφορετικό από αυτό που σκέφτονται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μάλλον έχετε μιλήσει σε κάποιον που έχει ένα γιγαντιαίο χαμόγελο στο πρόσωπό του, όταν ξαφνικά συνειδητοποιήσατε: Μα καλά, δεν νοιάζεται καν για αυτά που λέω.

Μπορεί επίσης να έχετε ζητήσει βοήθεια από κάποιον που έδειξε μεγάλη συμπόνια μόλις άκουσε το αίτημα σας, αλλά την ακριβώς επόμενη ημέρα… το ξέχασε. Και σίγουρα έχετε δει ανθρώπους στα social media, να προωθούν μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό τους. Αλλά γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Παρακάτω θα δεις 5 λόγους για τους οποίους κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ψεύτικοι. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτια μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το hackspirit.com.

1# Υπερβολικά εξαρτώμενοι από τα υλικά αγαθά. Δεν είναι κακό να θέλεις να έχεις ένα καλό αυτοκίνητο, ένα καλό σπίτι ή να στοχεύεις στο να βγάλεις πολλά χρήματα για να ζήσεις άνετα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν κάποιος νοιάζεται μόνο για τα υλικά αγαθά και σταματά να νοιάζεται για τους γύρω του – ακόμη και την οικογένεια ή τους φίλους του. Μάλιστα, συνήθως τέτοιοι άνθρωποι κρίνουν και τους ανθρώπους γύρω τους με βάση το αυτοκίνητο που έχουν ή τις μάρκες ρούχων που φοράνε. Βλέπουν μόνο το υλικό κομμάτι. Και αυτό θέλουν να προβάλουν και από τη δική τους πλευρά.

2# Εθισμός στα social media. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που παρουσιάζουν μια ψεύτικη ζωή στο Instagram. Ο στόχος τους είναι να δείξουν στους άλλους «πόσο καταπληκτικά περνάνε». Και φυσικά να μαζέψουν όσο περισσότερους followers και σχόλια μπορούν. Μάλιστα, πολλές φορές υπάρχει και ένας ιδιαίτερος… ανταγωνισμός ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους, για το ποιος έχει την καλύτερη ζωή.

3# Επιθυμία για είναι δημοφιλείς. Υπάρχουν και αυτοί που εκφράζουν πάντα απόψεις που είναι δημοφιλείς και «καλές» για τους περισσότερους ανθρώπους. Ντύνονται με τρόπους που είναι δημοφιλείς και cool. ‘Η επιλέγουν μια επαγγελματική δραστηριότητα απλά επειδή είναι… της μόδας. Τελικά καταλήγουν να έχουν μια ζωή που δεν τους αρέσει. Αλλά βγάζουν κάτι διαφορετικό προς τα έξω.

4# Αυτοί που θέλουν να γίνουν διάσημοι. Ένα point που συνδέεται και με κάποια από τα παραπάνω στοιχεία. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν διάσημοι στην εποχή μας, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να το πετύχουν. Ακόμα κι αν χρειαστεί να μπουν σε έναν ρόλο, και να βγάζουν προς τα έξω κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είναι.

5# Οι αλαζόνες. Το παρατηρούμε κάποιες φορές σε ανθρώπους που έχουν φτάσει ψηλά στο πεδίο τους. Αλλά το βλέπουμε ακόμα περισσότερο σε ανθρώπους που τα έχουν βρει… λίγο πιο έτοιμα στην ζωή τους. Αυτοί που δεν έχουν κοπιάσει για όσα έχουν, είναι πιο πιθανό να βγάλουν αλαζονική συμπεριφορά. Κάτι που φυσικά δεν προκαλεί θετικά συναισθήματα στα άλλα άτομα που είναι τριγύρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + eleven =