αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους είναι καλό να βγάζεις ανθρώπους από τον κύκλο σου

Πέντε λόγοι για τους οποίους είναι καλό να βγάζεις ανθρώπους από τον κύκλο σου

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για το πως μπορείς να κάνεις φίλους ως ενήλικας. Αφού είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνουμε, είναι όλο και πιο δύσκολο να γνωρίζουμε ανθρώπους και να κάνουμε νέους φίλους. Το εμπόδιο δεν είναι ότι έπαψες να είσαι cool ή ότι έγινες δύστροπος. Είναι ότι τα βασικά δομικά στοιχεία της φιλίας είναι πιο δύσκολο να τα βρεις όταν είσαι μεγαλύτερος. Καθώς μεγαλώνουμε, είμαστε σε όλο και λιγότερα περιβάλλοντα όπου μπορείς να γνωρίζεις κόσμο. Οι ενήλικες με δουλειές, παιδιά και πολλές άλλες ευθύνες, έχουν λιγότερο διαθέσιμο χρόνο για να κάνουν φίλους.

Τώρα όμως θα δούμε την άλλη πλευρά. Διότι μερικές φορές είναι καλύτερο να βγάζεις ανθρώπους από τον κύκλο σου. Ακόμα κι αν κάποτε τα πήγαινε καλά με έναν άνθρωπο, πλέον μπορεί αυτή η σύνδεση να μην λειτουργεί. Και είναι καλύτερο να κοπεί.

Μία τέτοια κίνηση, όσο δύσκολη κι αν είναι μερικές φορές, μπορεί να σου βγει σε καλό. Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να βγάζεις ανθρώπους από τον κύκλο σου.

1# H ζωή είναι πολύ μικρή για να έχεις ξανά και ξανά τους ίδιους καυγάδες. Είναι πιθανό να έχεις τέτοιους ανθρώπους κοντά σου. Μπορεί να έχουν κακή συμπεριφορά ή απλά να μην ταιριάζετε πλέον. Το σίγουρο είναι ότι αν το σκηνικό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, δεν έχει νόημα να ψάχνεις για λύση. Ακόμα και αν σου ζητήσει συγγνώμη, μάλλον δεν το εννοεί. Θα κάνει ξανα τα ίδια. Δεν αξίζει ούτε ένα λεπτό από τον χρόνο σου. Πρέπει να πας παρακάτω.

2# Οι διαφορετικές απόψεις είναι ΟΚ, αλλά το διαφορετικό ήθος όχι. Είναι ΟΚ να έχεις διαφορετικές απόψεις και δεν πρέπει να κρίνεις τους άλλους για το τι επιλέγουν να πιστεύουν. Αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός φίλου που μισεί την αγαπημένη σου εκπομπή — και αυτού που μισεί, για παράδειγμα, μια ομάδα ανθρώπων. Αν κάποιος είναι ρατσιστής, ομοφοβικός ή μισογύνης, μάλλον δεν αξίζει να είναι στον κύκλο σου. Και δεν πρόκειται να αλλάξει οπτική, όσο και να συζητήσεις μαζί του.

3# Δεν φέρνει τίποτα θετικό στην ζωή σου. Έχουμε ξανά μιλήσει για τους «τοξικούς» ανθρώπους. Τέτοια άτομα δεν φέρνουν τίποτα θετικό στην ζωή σου. Το αντίθετο: Σου μεταδίδουν αρνητική ενέργεια και σε σαμποτάρουν. Ακόμα κι αν γνωρίζεσαι χρόνια με κάποιον, δεν είσαι υποχρεωμένος να τον κρατάς δίπλα σου αν έχει γίνει τοξικός.

4# Ο «δεν τηρώ τις υποσχέσεις μου». Σίγουρα έχει συμβεί και σε εσένα να μην μπορείς να τηρήσεις μία υπόσχεσή σου. Ωστόσο, υπάρχει μία κατηγορία ατόμων που δεν κρατούν ποτέ τις υποσχέσεις τους- και έχουν όμως την απαίτηση οι άλλοι να μην κάνουν το ίδιο. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν. Και μπορούν να σε βγάλουν… εκτός προγράμματος πολλές φορές, αφού άλλα λένε και άλλα κάνουν.

5# Έρχεται φυσικά. Κάποιες φορές, απλά δεν έχουμε την ίδια σύνδεση που είχαμε με κάποιον όταν κάναμε παρέα… ενώ σπουδάζαμε και βγαίναμε τα βράδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θες το κακό του άλλου ή ότι δεν τον συμπαθείς πλέον. Απλά οι άνθρωποι αλλάζουν. Το ίδιο και οι ανθρώπινες σχέσεις που έχουμε. Αν νιώθεις ότι με κάποιον φίλο δεν έχεις πλέον κοινά σημεία επαφής, ξεχνάς να του στείλεις μήνυμα και να κάνεις σχέδια μαζί του, ήρθε η ώρα να προχωρήσεις και να επενδύσεις χρόνο σε νέες φιλίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =