αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες

Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες

Στην Ελλάδα, συνήθως όταν αποτυγχάνουμε σε κάτι, ρίχνουμε την ευθύνη… σε άλλους, στο κακό οικονομικό περιβάλλον ή στην κακή τύχη. Και ενώ αυτά μπορεί να παίζουν κάποιον ρόλο, υπάρχει κάτι ακόμα σημαντικότερο: Τι κάνεις εσύ. Ναι, η δικές σου κινήσεις και ο τρόπος σκέψεις είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες. Και όπως θα δεις, όλοι οι λόγοι είναι… στο δικό σου χέρι.

1# Δεν ξέρεις… ποια επιτυχία θες. Είναι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο. Αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο μεγάλος στόχος σου, τότε πως θα φτάσεις σε αυτόν; Μην επικεντρώνεσαι στο τι σημαίνει επιτυχία για τους άλλους. Δώσε τον δικό σου ορισμό. Και μετά φτιάξε ένα σχέδιο για να φτάσεις εκεί που θες.

2# Δεν ξέρεις με τι είσαι παθιασμένος. Μπορεί να πιάνεις την μια ιδέα και να αφήνεις την άλλη. Να δοκιμάζεις ένα νέο project… κάθε μήνα. Αλλά δεν έχεις βρει με τι ακριβώς είσαι παθιασμένος. Πρέπει πρώτα να βρεις αυτό, για να κάνεις βήματα μέχρι την μεγάλη επιτυχία.

3# Δεν θες να κάνεις την δουλειά. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος, ακόμα κι αν έχεις βρει την σούπερ ιδέα, τίποτα δεν θα γίνει αν δεν δουλέψεις σκληρά. Σκέψου το: Μέχρι τώρα έχεις δουλέψει όσο θα έπρεπε για να φτάσεις στον στόχο σου;

4# Δεν βάζεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Βάλε τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου. Αυτούς που μπορούν να σε εμπνεύσουν, να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές και να σε πάνε στο next level.

5# Δεν έχεις θετική νοοτροπία. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι αισιόδοξοι. Βλέπουν μια ευκαιρία μέσα σε κάθε πρόβλημα. Αν είσαι απαισιόδοξος, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =