αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίος πρέπει να ξυπνάς πολύ πρωί. Ίσως και… πάρα πολύ πρωί, σαν τον Tim Cook

Πέντε λόγοι για τους οποίος πρέπει να ξυπνάς πολύ πρωί. Ίσως και… πάρα πολύ πρωί, σαν τον Tim Cook

Βλέποντας τις ζωές μερικών από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου, διαπιστώνεις ότι αρκετοί από αυτούς έχουν μια κοινή συνήθεια στην καθημερινότητα τους: Ξυπνούν νωρίς το πρωί. Ίσως κάποιοι… το παρακάνουν κιόλας. Όπως ο Tim Cook. Ο CEO της Apple ξυπνά κάθε ημέρα στις 4:00 τα ξημερώματα. Μπορεί αυτή να μοιάζει μια περίεργη (και δύσκολα εφαρμόσιμη) συνήθεια, ωστόσο υπάρχουν αρκετά οφέλη αν αποφασίσεις να κινηθείς σε έναν τέτοιον δρόμο.

Το Forbes προσπαθεί να δει «πίσω» από το πολύ πρωινό ξύπνημα, το οποίο έχουν καθιερώσει πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες. Και παραθέτει 5 λόγους για τους οποίους μια τέτοια συνήθεια μπορεί να σε ωφελήσει. Αν αντέχεις…

1# Βελτιώνει την απόδοση σου: ΟΚ, ζούμε στην εποχή των email και των social media. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάνεις ένα πράγμα την φορά, είσαι πιο αποδοτικός. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα σε multitasking mode. Και πότε μπορείς να κάνεις δουλειά με ησυχία; Ναι καλά κατάλαβες: Νωρίς το πρωί. Τότε μπορείς να κάνεις 1 σημαντικό task της επιλογής σου, χωρίς να σε ενοχλήσει (σχεδόν) κανείς.

2# Λίγοι αντιπερισπασμοί: Νωρίς το πρωί δεν υπάρχουν αντιπερισπασμοί. Αντίθετα υπάρχει… μια γαλήνη στην ατμόσφαιρα. Αυτή δημιουργεί ένα επίπεδο σωματικής και πνευματικής ηρεμίας. Και έχεις πιο καθαρό μυαλό έτσι ώστε να δουλέψεις πάνω σε tasks που αφορούν τη δουλειά σου ή την προσωπική σου ζωή. Είπαμε: Σχεδόν κανείς δεν θα σε ενοχλήσει.

3# Σου παρέχει περισσότερο χρόνο: Όταν ξεκινάς πιο πριν, είσαι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους. Αν λοιπόν ξυπνάς αρκετά πρωί και ξεκινάς τότε την προετοιμασία για την ημέρα που έρχεται μπροστά, τότε θα είσαι καλύτερα προετοιμασμένος, όταν οι άλλοι πιθανόν θα τρέχουν να οργανωθούν. Επίσης έτσι, «δημιουργείς» περισσότερες παραγωγικές ώρες μέσα στην ημέρα.

4# Απελευθερώνει την δημιουργικότητα σου: Με την πρωινή ησυχία, ο εγκέφαλος σου μπορεί να επεξεργαστεί τα διάφορα tasks καλύτερα και να βρει πιο δημιουργικές λύσεις. Και όχι να «ξεμπερδεύεις» απλά με ένα tasks για να πας στο επόμενο, όπως γίνεται πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτή την ησυχία στην προφέρουν οι πρωινές ώρες.

5# Μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου: Αν ξυπνάς πολύ πρωί, πέρα από τα «σκληρά επαγγελματικά» tasks, έχεις χρόνο και για να επενδύσεις στον εαυτό σου. Για παράδειγμα, ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson, ξυπνά πρωί και κάνει γυμναστική, κάθε ημέρα. Μπορείς επίσης να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να μάθεις ένα νέο skill.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + eleven =