αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν τα κάνουν δύο φορές

Πέντε λάθη τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν τα κάνουν δύο φορές

Όλοι κάνουμε λάθη. Είναι και αυτά μέσα στη ζωή. Στην πραγματικότητα, μέσα από τα λάθη μας παίρνουμε χρήσιμα μαθήματα και μπορούμε να εξελιχθούμε. Έτσι ώστε να φτάσουμε στην επιτυχία.

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το παραδεχτούν όταν κάνουν λάθος. Ωστόσο, οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν πότε έκαναν μια γκάφα. Μαθαίνουν από το λάθος, αναπτύσσονται και προχωρούν. Γνωρίζουν ότι αν κάνουν πως… δεν βλέπουν ένα λάθος, τότε θα μπουν σε έναν φαύλο κύκλο. Θα πράξουν τα ίδια ξανά και ξανά.

Το It’s Possible παραθέτει 5 λάθη τα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν τα κάνουν δύο φορές. Και έτσι φτάνουν στον μεγάλο στόχο τους.

Λάθος Νο1: Να παίζουν στα σίγουρα. Έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης μας. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις, πιθανότατα δεν θα έχεις μεγάλα αποτελέσματα.

Λάθος Νο2: Να είναι τελειομανείς. Ενώ αυτό μοιάζει ως καλό, στην πραγματικότητα μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Κανείς δεν είναι τέλειος. Μην περιμένεις την τέλεια στιγμή ή τις τέλειες προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις κάτι. Δράσε και προσπάθησε να βελτιώνεσαι βήμα- βήμα.

Λάθος Νο3: Να προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Ναι, όλοι θέλουμε να έχουμε μια μεγάλη αποδοχή. Όμως οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν γίνεται να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Κάποιοι θα έχουν πάντα διαφορετική άποψη από εσένα. Το να προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, θα σε κάνει λιγότερο αποτελεσματικό.

Λάθος Νο4: Να μην αλλάζουν γνώμη. Πρόσφατα γράφαμε για μια έρευνα του Harvard, σύμφωνα με την οποία το να αλλάζεις γνώμη σε κάνει να φαίνεσαι πιο ευφυής. Ενώ παράλληλα παίρνεις νέες γνώσεις. Όταν κάνεις λάθος, μη διστάζεις να αλλάξεις γνώμη.

Λάθος Νο5: Να έχουν την νοοτροπία του «θύματος». Αν πιστεύεις ότι οι άλλοι σε αδικούν, δεν σου δίνονται πολλές ευκαιρίες και έχεις… κακή τύχη, μάλλον πρέπει να αλλάξεις οπτική. Δεν είσαι το θύμα. Οι δικές σου κινήσεις είναι αυτές που θα καθορίσουν το μέλλον σου. Με το να κάθεσαι αδρανής και να γκρινιάζεις, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =