αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε λάθη που μειώνουν την «ζωή» του laptop μας

Πέντε λάθη που μειώνουν την «ζωή» του laptop μας

Το λαπτοπ όπως και το κινητό μας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προέκταση του χεριού μας. Ωστόσο, πολλές φορές τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπος προκαλώντας τους ακόμη και ζημιά- και άλλον τα κάνεις και εσύ.

Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε με το λαπτοπ μας τα οποία μπορεί να κοστίσουν ακριβά. Δείτε μερικά από αυτά…

1. Κλείνουμε μόνο το καπάκι

Μεγάλο λάθος. Θα πρέπει κάποιες φορές να το απενεργοποιούμε. Κι αυτό γιατί ο υπολογιστής, όπως και το κινητό χρειάζονται πού και πού ένα restart. Κάθε φορά που εσύ κλείνεις το λάπτοπ σου, αυτό στην πραγματικότητα “καθαρίζει” και είναι έτοιμο για την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις.

2. Το έχουμε μόνιμα στην πρίζα

Μεγάλο λάθος να έχεις το λαπτοπ σου πάντα σε φόρτιση. Αν το κάνεις και εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις ότι αφήνοντας το καλώδιο στην πρίζα ενώ είναι φορτισμένη η μπαταρία δεν εξοικονομείς ενέργεια, αλλά αντίθετα φθείρεις σιγά σιγά την μπαταρία.

3. Ακουμπάμε το λαπτοπ στα πόδια μας

Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη κίνηση την οποία όμως πρέπει να σταματήσουμε. Τα λάπτοπ δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπάνε πάνω μας. Αυτή η κίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία στο λάπτοπ και δεν το αφήνει να πάρει αέρα.

4. Κάνεις εσωτερικό καθαρισμό;

Πολλοί δεν κάνουν εσωτερικό καθαρισμό στο laptop τους. Πρέπει να το πηγαίνουμε ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα σε εξειδικευμένο τεχνικό και να του ζητάμε να το καθαρίζει. Σημαντικό: Tου ζητάμε να βάλει καινούργια ψυκτική παστά.

5. Τα καλώδια

Τα καλώδια θέλουν και αυτά προσοχή. Μην κάνετε το λάθος να μεταχειριστείτε τα καλώδια του σαν σκουπίδια. Τυλίξτε τα γύρω από το laptop, περιστρέψτε τα σε περίεργες γωνίες και περιμένετε να σπάσει κάτι. Θα συμβεί νωρίτερα από ότι φαντάζεστε.

Ίσως νομίζετε ότι τα καλώδια τροφοδοσίας μπορούν να αντέξουν πολλές στροφές και κάμψεις, αλλά συχνά δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Οι φορητοί υπολογιστές είναι κυρίως κινητές συσκευές, οπότε υπάρχει καλός λόγος να κάνουν τα καλώδιά τους λεπτά, ελαφριά και εύκολα στην κίνηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + fourteen =