αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πέντε λάθη που κάνουν οι millennials και τους εμποδίζουν να γίνουν πλούσιοι»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

«Πέντε λάθη που κάνουν οι millennials και τους εμποδίζουν να γίνουν πλούσιοι»: Εξηγεί ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος

Ο Grant Cardone έχει καταγράψει τη δική του διαδρομή προς την επιτυχία. Είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, best-seller συγγραφέας, ενώ είναι επίσης γνωστός για την ομιλίες που κάνει θέλοντας να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους.

Αλλά πως μπορεί κάποιος να φτάσει να γίνει πλούσιος; «Δεν υπάρχει ούτε μια γενιά που να μην είχε προβλήματα με τα χρήματα. Αλλά η θλιβερή αλήθεια είναι ότι οι millennials δυσκολεύονται οικονομικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά», λέει ο Cardone σε άρθρο του στο CNBC.

Σημειώνοντας πάντως ότι ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, όπου είναι δύσκολο να βρεις δουλειά. Ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη ακρίβεια. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να γίνεις πλούσιος», τονίζει το Cardone.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι millennials θέλουν να γίνουν πλούσιοι, θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αυτά τα πέντε μεγάλα λάθη:

1# Ξοδεύουν χρήματα για πράγματα που δεν δημιουργούν εισόδημα

Σύμφωνα με την έκθεση Modern Wealth του 2019, οι millennials ξοδεύουν κατά μέσο όρο 478 $ το μήνα σε «μη βασικά» αντικείμενα (δηλαδή φαγητό έξω, ψυχαγωγία, είδη πολυτελείας και διακοπές). Αυτά είναι πολύ περισσότερα από τα 359 $ που ξόδεψαν οι baby boomers.

«Ένας από τους βασικούς μου κανόνες για τα χρήματα είναι ότι χρησιμοποιώ την πιστωτική μου κάρτα μόνο για μεγάλες αγορές που ξέρω ότι θα μου αποφέρουν περισσότερα χρήματα. Το να ξοδεύετε χρήματα σε ένα μάθημα που θα σας κάνει καλύτερους σε κάτι ή να νοικιάσετε χώρο γραφείου για να αναπτύξετε την εταιρεία σας είναι έξυπνο. Το να αγοράσεις μια μοτοσυκλέτα ή ακριβά παπούτσια που τελικά θα φθαρούν δεν είναι έξυπνο» λέει ο Cardone.

2# Συγκρίνουν οικονομικά τον εαυτό τους με τους άλλους

«Τα οικονομικά ενός άλλου ατόμου – καλώς ή κακώς – δεν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς σας, δεν θα χρηματοδοτήσουν τη συνταξιοδότησή σας ή θα σας προσφέρουν ηρεμία. Σχεδόν τα 2/3 των millennials ζουν ‘από μισθό σε μισθό’. Ίσως δεν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, αλλά επειδή είναι σε χειρότερη θέση, δεν σημαίνει ότι είστε καλύτερα» τονίζει ο ίδιος.

Το να συγκρίνεις την αξία σου με άλλους είναι μια ψυχική παγίδα. Σταματήστε να ανησυχείτε για το πόσο οικονομικά υστερούν (ή υπερτερούν) όλοι οι άλλοι. Μείνετε συγκεντρωμένοι στους οικονομικούς σας στόχους. Σταματήστε να χάνετε χρόνο. Κάτσε και ανάλυσε τους αριθμούς. Μάθετε πως μπορείτε να βγάλετε πολλά χρήματα. «Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να συλλέξετε ένα εκατομμύριο δολάρια; Ποια λάθη πρέπει να σταματήσετε να κάνετε; Μόλις έχετε το game plan σας, αναλάβετε δράση», λέει ο Cardone.

3# Η φιγούρα… στα social media

Αυτό είναι παρόμοιο με το point No1. Πολλοί άνθρωποι στην εποχή μας ξοδεύουν χρήματα σε άχρηστα πράγματα, απλά και μόνο για να δείξουν ότι κάνουν μεγάλη ζωή. «Δεν λέω ότι δεν μπορείτε να… το ξεφτιλίζετε μια στο τόσο (απλώς μην το κάνετε συχνά και μην το βάζετε στην πιστωτική σας κάρτα). Αλλά το να αφήνεις αυτό που βλέπεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σε παρασύρει να ξοδέψεις χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι, είναι μεγάλο λάθος» εξηγεί ο Cardone.

Οι άνθρωποι που βλέπετε στο Instagram —με τα πλούσια δείπνα, τα πάρτι, τα αυτοκίνητα, τα επώνυμα ρούχα και τις διακοπές τους— δεν είναι απαραίτητα «πλούσιοι». Πιθανότατα είναι απλώς άνθρωποι που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν τους άλλους επιδεικνύοντας εξωφρενικά πράγματα που πιθανότατα αγοράστηκαν με τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους (ή τις δικές τους).

4# Θέλουν να νιώθουν άνετα, όχι ελεύθεροι

Όπως λέει ο Grant Cardone, όλη η μεσαία τάξη βασίζεται σε αυτή την οπτική. Είναι ικανοποιημένοι με ένα καλό σταθερό εισόδημα, 2 εβδομάδες διακοπών τον χρόνο, και ένα σπίτι. «Αλλά οι πλούσιοι άνθρωποι αναζητούν κάτι περισσότερο από απλή άνεση. Αντίθετα, προσπαθούν να αποκτήσουν άφθονα χρήματα επειδή τους δίνουν περισσότερη ελευθερία και ασφάλεια από ό,τι θα χρειαστούν ποτέ. Πάρα πολλοί millennials είναι ικανοποιημένοι με τα οικονομικά τους, ενώ θα έπρεπε να στοχεύουν υψηλότερα» λέει ο Cardone.

Και συμπληρώνει: «Εάν αναζητάτε απλώς άνεση, πιθανότατα δεν πρόκειται να επιτύχετε ποτέ οικονομική ελευθερία. Η άνεση σας δίνει μια ζωή μεσαίας τάξης. Η ελευθερία σας δίνει μια πλούσια ζωή. Επιλέξτε με σύνεση».

5# Δεν έχουν μεγάλο εισόδημα

Θα πρέπει πάντα να αποταμιεύετε και να επενδύετε τα χρήματά σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κερδίζετε περισσότερα χρήματα. Η απόδοση που έχετε από τις επενδύσεις σας θα αυξηθεί μόνο εάν αυξηθούν τα κέρδη σας.

«Ακόμα κι αν έχετε υψηλό εισόδημα, μπορείτε πάντα να κερδίσετε περισσότερα. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι millennials είναι ότι δεν εργάζονται σκληρά για να αυξήσουν το εισόδημά τους. Κάντε step up στη δουλειά για να πάρετε μια αύξηση. Βρείτε μια νέα δουλειά με ακόμη υψηλότερο μισθό. Ξεκινήστε ένα παράλληλο project. Η συμβουλή μου στους millennials που θέλουν να προχωρήσουν, είναι να προσπαθήσουν για ένα εισόδημα τουλάχιστον 100.000 $ το χρόνο. Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι ικανοποιημένος με το status quo» καταλήγει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο business γκουρού Grant Cardone μιλά στο It’s Possible. Και εξηγεί πως θα φτάσεις στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − six =