αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη που είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά τόσο πολλοί άνθρωποι τα κάνουν στη ζωή τους

Πέντε λάθη που είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά τόσο πολλοί άνθρωποι τα κάνουν στη ζωή τους

Η ζωή προχωρά, και πάντα θα υπάρχουν πράγματα που είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας.

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη από όσο χρειάζεται με τις πράξεις και τις επιλογές μας.

Μερικά από τα λάθη που κάνουμε είναι εύκολα αποφεύξιμα, ωστόσο τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να πέφτουν θύματα τους. Εδώ είναι 5 από τα πιο κοινά:

1. Ξοδεύουν αλόγιστα.

Οι μισθοί είναι στάσιμοι, οι τιμές ανεβαίνουν και ποιος ξέρει πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παίρνουν απερίσκεπτες αποφάσεις κάθε μέρα για το πώς θα ξοδέψουν τα χρήματά τους.

Μπορεί να αγοράσουν πράγματα για τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν, να χρεωθούν περιττά ή απλώς να σπαταλήσουν χρήματα σε επιπόλαια πράγματα που δεν χρειάζονται ή δεν χρησιμοποιούν ποτέ.

Για να είμαστε σαφείς, δεν μιλάμε για εκείνους που δεν έχουν άλλη επιλογή. Οι καιροί είναι δύσκολοι για πολλούς ανθρώπους, παρόλο που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τα χρήματά τους.

2. Λιμνάζουν στη ζώνη άνεσής τους.

Πολλοί άνθρωποι έχουν τις ρίζες τους στην τρέχουσα βάση τους επειδή αισθάνονται άνετα με το status quo και φοβούνται πάρα πολύ να… κουνήσουν το σκάφος.

Σίγουρα, η ζωή μπορεί να είναι άνετη, αλλά το να είσαι άνετος δεν σημαίνει πάντα να είσαι ευτυχισμένος και γεμάτος.

Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι μένουν σε δυστυχισμένες καταστάσεις επειδή είναι απλώς εξοικειωμένοι.

Το πρόβλημα είναι ότι η ζωή δεν είναι άνετη. Αργά ή γρήγορα, τα πράγματα θα συμβούν και η ζωή θα γίνει δύσκολη. Πάντα το κάνει. Είναι απλώς ένα φυσικό κομμάτι της ζωής. Και αν δεν έχετε βγει ποτέ από τη ζώνη άνεσής σας, δεν θα έχετε αναπτύξει τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε.

3. Ζουν χωρίς σκοπό.

Η άσκοπη περιπλάνηση… στη ζωή δεν είναι καλή επιλογή αν θέλετε να πετύχετε κάτι σημαντικό.

Σκεφτείτε τη μεταφορά ενός πλοίου στη θάλασσα. Ο πλοηγός μπορεί είτε να σχεδιάσει μια πορεία που θα τους οδηγήσει στον προορισμό τους είτε μπορεί απλώς να αφήσει το ρεύμα να τους μεταφέρει εκεί που θέλει.

Σίγουρα, η σχεδιαζόμενη πορεία μπορεί να χρειάζεται διόρθωση πότε- πότε ανάλογα με απρόβλεπτες δυσκολίες ή περιβάλλοντα, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να φτάσει στον προορισμό, παρά αν το πλοίο επιπλέει τυχαία. Οι στόχοι είναι η πορεία που σας κατευθύνει στον προορισμό που θέλετε να φτάσετε.

4. Κυνηγούν συνέχεια κάτι ‘καλύτερο’.

Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό, «Το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο… στην άλλη πλευρά». Το άτομο που αναζητά συνεχώς αυτό το πιο πράσινο γρασίδι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένο με αυτό που έχει ακριβώς μπροστά του, είτε πρόκειται για σχέση, είτε για σπίτι, δουλειά ή οτιδήποτε άλλο. Αντίθετα, πάντα αναζητούν κάτι καλύτερο.

Και ως αποτέλεσμα, σπάνια ρίχνουν δουλειά σε αυτό που ήδη έχουν για να κάνουν την κατάστασή τους να λειτουργήσει για αυτούς.

Μια σχέση είναι ένα καλό παράδειγμα.

Εάν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση και αρχίζει να μείνει λίγο στάσιμη, είναι καλύτερη ιδέα να προσπαθήσετε να αναζωογονήσετε αυτή τη σχέση αντί να υποθέσετε ότι ένας άλλος/η σύντροφος θα ήταν καλύτερος/η και να βουτήξετε χωρίς προσπάθεια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνετε σε μια αρνητική ή καταχρηστική σχέση, αλλά ούτε και να φύγετε από μια σχέση που κάτι δεν λειτουργεί, χωρίς να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα.

5. Τα παρατάνε πολύ εύκολα.

Πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τους στόχους τους πολύ εύκολα. Χτυπούν σε ένα εμπόδιο και αντί να ψάξουν για λύση, σηκώνουν τα χέρια τους και λένε στον εαυτό τους ότι δεν μπορούν να το κάνουν.

Στην πραγματικότητα, ένα εμπόδιο δεν σημαίνει ότι το ταξίδι έχει τελειώσει. Μερικές φορές είναι απλώς ένας τρόπος να δούμε τι δεν λειτουργεί. ‘Η ότι πρέπει να στραφείτε σε διαφορετικό μονοπάτι για να πετύχετε.

Ομολογουμένως, υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να αξιολογήσετε μια κατάσταση και να καθορίσετε εάν είναι συνετό ή όχι να μειώσετε τις απώλειές σας και να τερματίσετε τις προσπάθειές σας. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει πριν προσπαθήσετε για λίγο– και εξαντλήσετε πρώτα όλες τις εύλογες επιλογές σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 14 =