αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κοινά χαρακτηριστικά που έχουν… οι αποτυχημένοι άνθρωποι

Πέντε κοινά χαρακτηριστικά που έχουν… οι αποτυχημένοι άνθρωποι

Η επιτυχία και η αποτυχία συχνά συνδέονται με τις συνήθειες. Οι αποτυχημένοι άνθρωποι, για παράδειγμα, τείνουν να επαναλαμβάνουν συγκεκριμένα μοτίβα που τους εμποδίζουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ο εντοπισμός αυτών των συνηθειών είναι ένα σημαντικό βήμα για την υπέρβασή τους.

Ωστόσο, αυτό είναι συχνά πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει, καθώς δεν γνωρίζουμε πάντα τα δικά μας καταστροφικά μοτίβα.

Εδώ είναι λοιπόν μια λίστα με μερικές κοινές συνήθειες που μοιράζονται τα αποτυχημένα άτομα. Τώρα θα ρίξουμε φως σε αυτές τις συνήθειες, για να απελευθερωθούμε από αυτές.


1) Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι μια κοινή συνήθεια μεταξύ των αποτυχημένων ανθρώπων. Είναι η πράξη της καθυστέρησης ή της αναβολής εργασιών που πρέπει να γίνει αμέσως.

Oλοι χρονοτριβούμε κατά καιρούς, αλλά τα ανεπιτυχή άτομα το κάνουν πολύ συχνά. Δίνουν προτεραιότητα στη βραχυπρόθεσμη απόλαυση έναντι της μακροπρόθεσμης επιτυχίας, η οποία οδηγεί σε χαμένες προθεσμίες και ανεκπλήρωτους στόχους.

Το πρόβλημα με την αναβλητικότητα είναι ότι δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο – όσο περισσότερο καθυστερείτε, τόσο πιο… τρομακτικό γίνεται το εκάστοτε project και τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεκινήσετε.

Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερα γρήγορα τρικ για να «σκοτώσεις» την αναβλητικότητα.

2) Έλλειψη εστίασης

Μια άλλη συνήθεια που μοιράζονται συχνά οι αποτυχημένοι άνθρωποι είναι η έλλειψη εστίασης.

Αποσπώνται συχνά, αλλάζουν συχνά κατεύθυνση αντί να επιμείνουν σε μια εργασία ή στόχο. Αυτή η έλλειψη εστίασης δεν οδηγεί πουθενά.

Μόλις συνειδητοποιήσεις τη σημασία του να επιμείνεις σε ένα μόνο έργο και να το ολοκληρώσεις, τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο.

3) Φόβος αποτυχίας

Ο φόβος της αποτυχίας είναι μια συνήθεια που μαστίζει πολλούς αποτυχημένους ανθρώπους. Φοβούνται τόσο πολύ να κάνουν λάθη ή να αντιμετωπίσουν την απόρριψη που αποφεύγουν εντελώς να ρισκάρουν.

Αλλά εδώ είναι κάτι που πρέπει να συλλογιστούμε: Ο Thomas Edison απέτυχε χιλιάδες φορές πριν εφεύρει με επιτυχία τη λάμπα. Δεν τα θεωρούσε ως αποτυχίες αλλά ως βήματα στο δρόμο προς την επιτυχία.

Τελικά, το κλειδί είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να τα χρησιμοποιήσουμε ως εφαλτήριο για τους στόχους μας.

4) Αρνητικότητα

Α, μάλλον δεν εκπλήσσεστε που βλέπετε ότι αυτό έχει μπει στη λίστα. Δυστυχώς, οι αρνητικοί άνθρωποι τείνουν να επικεντρώνονται στα προβλήματα παρά στις λύσεις και συχνά περιμένουν τα χειρότερα αποτελέσματα.

Αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η αρνητική νοοτροπία μπορεί να είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Όταν προσδοκάτε συνεχώς την αποτυχία ή τις δυσκολίες, σαμποτάρετε διακριτικά τις προσπάθειές σας προς την επιτυχία.

Μπορεί να χάσετε ευκαιρίες ή να αποτύχετε να καταβάλετε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια επειδή έχετε ήδη πείσει τον εαυτό σας ότι δεν θα πετύχει…

5) Δεν βάζουν στόχους

Μια άλλη συνήθεια των αποτυχημένων ανθρώπων είναι ότι συχνά παρασύρονται στη ζωή χωρίς ξεκάθαρους στόχους.

Μπορεί να έχουν ασαφείς ιδέες για το τι θέλουν να επιτύχουν, αλλά δεν αφιερώνουν χρόνο για να θέσουν συγκεκριμένους (SMART) στόχους.

Εδώ είναι το θέμα: Χωρίς ξεκάθαρους στόχους, είναι εύκολο να χάσεις κατεύθυνση και σκοπό.

Θυμήσου και το άρθρο: Τι είναι οι έξυπνοι στόχοι (S.M.A.R.T. goals) που πρέπει να βάλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =