αρχικηVIRALΠέντε κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι ψυχρός όταν συναντάς κάποιον (χωρίς καν να το καταλάβεις)

Πέντε κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι ψυχρός όταν συναντάς κάποιον (χωρίς καν να το καταλάβεις)

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να σας βλέπουν αρχικά ως απόμακρο ή αδιάφορο, αλλά μόλις σας γνωρίσουν καλύτερα να καταλάβουν πόσο ζεστοί είστε.

Είναι όμως πιθανό να κάνεις και εσύ κάποια λάθη. Ορισμένες κινήσεις ή συμπεριφορές θα μπορούσαν άθελά σας να σας κάνουν να φαίνεστε απρόσιτοι, ακόμα κι αν είστε απλώς ντροπαλοί, αγχωμένοι ή δεν έχετε ιδιαίτερο λόγο να ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο.

Αν και μπορεί να μην αναλύετε πολλές από αυτές τις συνήθειες, οι άλλοι μπορεί να τις ερμηνεύσουν ως σημάδια ψυχρότητας. Εδώ είναι μερικά τέτοια λάθη που πρέπει να περιορίσεις.

Είσαι συνεχώς πάνω από το κινητό σου

Η συνεχής χρήση του κινητού σας μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είστε απρόσιτοι, ιδιαίτερα σε πάρτι ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι προτιμάτε το τηλέφωνό σας από το να αλληλεπιδράτε μαζί τους.

Μπορεί να μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να αποφύγετε σκόπιμα μία συνομιλία. Ισως είστε ντροπαλοί ή ασχολείστε με κάτι σημαντικό.

Η χρήση του τηλεφώνου σας δημόσια όταν δεν ασχολείστε με μια δραστηριότητα, όπως όταν είστε στο μετρό ή στην αναμονή σε μία ουρά, είναι κατανοητή. Εάν κάποιος σας πλησιάσει σε αυτές τις περιπτώσεις, κάντε οπτική επαφή, αφήστε το τηλέφωνό σας κάτω και συζητήστε.

Βγάζεις άθελα σου τους άλλους εκτός των ομαδικών συζητήσεων

Μπορεί να είστε ένας καλός συνομιλητής και να αιχμαλωτίζετε το κοινό σας. Ωστόσο, ο ακούσιος αποκλεισμός άλλων από τις ομαδικές συζητήσεις μπορεί να δώσει την εντύπωση του σνομπισμού.

Ενδέχεται ακούσια να μπλοκάρετε τη θέα κάποιου, να απομακρυνθείτε από αυτόν ή να συζητήσετε προσωπικά θέματα που τον αφήνουν και τον κάνουν να νιώθει άβολα. Είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για όποιον εμπλέκεται.

Αν και είναι εύκολο να απορροφηθείς από τη συζήτηση, είναι σημαντικό να προσέχεις τους γύρω σου. Κάντε μια προσπάθεια να συμπεριλάβετε όλους τους παρευρισκόμενους στη συζήτηση και βεβαιωθείτε ότι έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν.

Δίνεις κοφτές απαντήσεις

Είτε το κάνετε επειδή είστε ντροπαλοί, είτε επειδή χαμένοι στις σκέψεις ή αποσπασμένοι αλλού, το να δίνετε σύντομες απαντήσεις μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ψυχροί.

Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας πλησιάσουν σε μια κοινωνική εκδήλωση και να ανοίξουν μια συζήτηση μαζί σας με ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν θέλετε να μιλήσετε. Μπορεί να αισθάνεσαι ανήσυχος μέσα σε ένα πλήθος, επομένως μπορεί να μην το κάνεις επίτηδες. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Δεν χαμογελάς όταν συναντάς ανθρώπους

Οι άνθρωποι δημιουργούν την πρώτη εντύπωση ότι είσαι ψυχρός επειδή δεν χαμογελάς όταν σε χαιρετάνε ή όταν μόλις σε έχουν γνωρίσει.

Από την άλλη πλευρά, είναι άβολο να χαμογελάς ακόμα κι αν δεν το θέλεις ή όταν άλλοι σε αναγκάζουν να χαμογελάσεις. Δεν χρειάζεται να κάνετε ένα ψεύτικο χαμόγελο αν δεν σας αρέσει το Χ άτομο.

Δεν είναι κακό να προσπαθείτε να χαμογελάσετε όμως εάν θέλετε να συνδεθείτε με άλλους. Μία απλή κίνηση που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Φοράς συνεχώς τα ακουστικά σου

Παρόμοια κατάσταση με το να κάνεις scroll στο κινητό σου. Tο να φοράτε ακουστικά δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλετε να σας ενοχλούν και να μιλάτε σε άλλους.

Αυτό μπορεί να είναι καλό αν ασχολείστε μόνο με τη δική σας δουλειά σε έναν δημόσιο χώρο (π.χ. αν είσαι σε ένα cafe με το laptop σου), αλλά αν βρίσκεστε σε μια κοινωνική συγκέντρωση, αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ως απρόσιτο άτομο, αν όχι αγενές.

Οι άνθρωποι θα σκεφτούν δύο φορές για να ξεκινήσουν μια συζήτηση μαζί σας, επειδή θα πρέπει πρώτα να επιστήσουν την προσοχή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =