αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος δεν παραδέχεται το λάθος του

Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος δεν παραδέχεται το λάθος του

Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, αλλά το να μην ζητάς συγγνώμη δεν είναι. Μπορεί να είναι απογοητευτικό, οδυνηρό και εξοργιστικό όταν οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για εσάς δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Μια απλή συγγνώμη είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να νιώσεις καλύτερα, όταν κάποιος σε αδικεί.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε όταν κάποιος δεν ζητά συγγνώμη για ένα λάθος που έκανε;

Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1# Βάλε τα όρια σου

Είναι υγιές να θέτεις τα όριά σου σε κάθε σχέση. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρούνται αυτά τα όρια όταν οι άλλοι δεν ζητούν συγγνώμη για τις πράξεις τους. Είναι εύκολο να πέσεις σε έναν κύκλο θυμού όταν ξεκάθαρα σε έχουν αδικήσει και δεν απολογούνται γι’ αυτό. Κράτα την ψυχραιμία σου και βάλε τα όρια σου έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Θυμήσου και το άρθρο: «Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν, αν αρχίσεις να βάζεις τα όρια σου προς τους άλλους».

2# Κάνε μια συζήτηση και ζήτα μια εξήγηση

Αφού έχετε δώσει και στους δύο σας χρόνο να επεξεργαστείτε την κατάσταση και ο αλλος δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, τότε είναι καιρός να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση. Μπορεί να μην σκόπευε να σε πληγώσει ή να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όμως, δικαιούσαι μια εξήγηση για τις πράξεις του. Είναι πιθανό να έχει βάσιμους λόγους για τη συμπεριφορά του.

3# Δες τα δικά σου πιθανά λάθη

Όταν προκύπτουν προβλήματα σε μια ανθρώπινη σχέση, συχνά υπάρχουν λάθη και από τα δύο μέρη που εμπλέκονται. Εάν αισθάνεστε απρόθυμοι να ζητήσετε συγγνώμη για την πλευρά σας, τότε πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι θα αναλάβετε την ευθύνη και των πιθανών λαθών σας. Κανείς δεν είναι τέλειος και κάνοντας το πρώτο βήμα για ανάληψης της ευθύνης για το πιθανό πλήγμα που προκάλεσες, το άλλο άτομο θα ανοιχτεί επίσης για να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του.

4# Ρεαλιστικές προσδοκίες

Μην περιμένετε ποτέ από το άλλο άτομο να ζητά συγγνώμη συνέχεια. Αντίθετα, θέστε ρεαλιστικές προσδοκίες για το πότε θα λάβετε μια τέτοια. Κάποιος με πολλή υπερηφάνεια μπορεί… να μην πιστεύει ότι σας χρωστάει κάτι, ειδικά αν πιστεύει ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη αρκετές φορές. Από την άλλη και εσύ απόφυγε την τοξική νοοτροπία, που είναι η πεποίθηση ότι κάνετε πάντα λάθος και πρέπει να ζητάτε συγγνώμη για όλα.

5# Μην αφήνεις τα συναισθήματα να σε κυριεύσουν

Αν και δεν είναι απολύτως δυνατό να παραμείνετε συγκρατημένοι όταν είστε βαθιά πληγωμένοι από τις πράξεις των άλλων και την έλλειψη τύψεων που δείχνουν, το να πάτε με «θερμό κεφάλι» στη συζήτηση δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Προσπαθήστε να εξηγήσετε ήρεμα γιατί αισθάνεστε ότι ο άλλος έκανε λάθος και πώς σας έκανε να αισθάνεστε, χωρίς να κατηγορείτε ή να δημιουργείτε σύγκρουση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 8 =