αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος θέλει πάντα να φαίνεται καλύτερος από εσένα

Πέντε κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος θέλει πάντα να φαίνεται καλύτερος από εσένα

Θυμάσαι εκείνο το παιδί στο δημοτικό που πάντα έπρεπε να σε ξεπερνάει; Μακάρι αυτό το φαινόμενο να σταμάταγε στην παιδική ηλικία. Δυστυχώς, αυτό το είδος συμπεριφοράς συνεχίζεται σε όλη τη ζωή. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν μαθαίνουν ποτέ.

Εδώ είναι λοιπόν 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος κάνει συνεχώς επίδειξη, σε ανταγωνίζεται, και θέλει πάντα να φαίνεται… καλύτερος από εσένα.

Σου κλέβει το credit

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σας ξεπεράσει είναι ότι προσπαθεί να κλέψει το credit σας σε τακτική βάση. Μπορεί να το κάνουν αυτό με διάφορους τρόπους. Αλλά η ουσία είναι ότι θέλουν να έχουν την αποδοχή του αφεντικού, της κοινωνικής ομάδας, της κοινωνίας ή όσως βρίσκονται γύρω τους. Για το σκοπό αυτό, είναι πάντα αυτοί που πρέπει να τυγχάνουν αναγνώρισης. Θα σας περιγράψουν όσο άσχημα χρειαστεί, για να πάρουν αυτή τη δόξα. Θα παραποιήσουν τη δουλειά που έχουν κάνει για να κλέψουν το credit σας.

Μιλά άσχημα για εσένα πίσω από την πλάτη σου

Μία από τις κορυφαίες τακτικές τέτοιων ανθρώπων που θέλουν να σας ξεπεράσουν, είναι ότι μιλάνε άσχημα για εσάς πίσω από την πλάτη σας. Θα διαδώσουν φήμες για εσάς, θα σαμποτάρουν τη φήμη σας και θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να αφήσουν μια άσχημη γεύση στους άλλους για εσάς. Εάν κάποιος σας το κάνει αυτό, πρέπει να το πάρετε στα σοβαρά.

Υπονομεύει ενεργά τη δουλειά σου

Ένα άλλο σημάδι, είναι ότι κάποιος προσπαθεί ενεργά να υπονομεύσει τη δουλειά σας. Σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι το να διαγράψουν αρχεία ή projects στα οποία έχετε εργαστεί και να μιλήσουν άσχημα για εσάς στο αφεντικό σας. Πως θα πετύχεις στη ζωή και θα φτάσεις στο πικ των δυνατοτήτων σου με ένα τέτοιο… βάρος γύρω από τους αστραγάλους σου όλη την ώρα; Δεν υπάρχει πραγματικός τρόπος να συνεργαστείτε ή να συμβιβαστείτε με κάποιον που σας κάνει αυτού του είδους τα πράγματα.Θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίσετε απευθείας και μετά να πάτε στους ανωτέρους.

Σε «καταδιώκει» και σε ανταγωνίζεται στα social media

Οι ζηλιάρηδες και μικροπρεπείς άνθρωποι αγαπούν τα social media. Είναι το απόλυτο… βασίλειο σύγκρισης και επίδειξης. Ας το παραδεχτούμε: Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να τσεκάρετε τι κάνουν οι άνθρωποι και να τους παρακολουθείτε με διάφορους τρόπους. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι παρακολουθούν τα stories σας, κάνουν υπερβολικά κλικ και σχολιάζουν αυτό που κάνετε. Μπορεί να κάνουν και σχόλια του στιλ: «Ωραίο ρολόι, φίλε, μοιάζει αληθινό ή μήπως είναι απομίμηση; χαχα». Αυτού του είδους τα τοξικά άτομα απλά δεν έχουν μεγαλώσει ποτέ και θα είναι πάντα εκεί να σας ενοχλούν. Τα social media είναι ένας από τους αγαπημένους τους τρόπους για να το κάνουν αυτό. Πάντα θα προσπαθούν να δημοσιεύσουν… κάτι καλύτερο από εσένα.

Χρησιμοποιεί το χρήμα ως εργαλείο για να σε ανταγωνιστεί

Τα χρήματα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι πολλοί από εμάς θα θέλαμε να παραδεχθούμε. Μέρος αυτού είναι ότι όταν το έχουμε, έχουμε μια επιλογή: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρήματα για να αναπτυχθούμε, να μάθουμε και να βοηθήσουμε άλλους ή μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να συσσωρεύσουμε, να κρύψουμε και να «διατηρήσουμε» κάποια εξουσία μας. Η δεύτερη επιλογή είναι η αγαπημένη τέτοιων ανθρώπων. Συγκρίνουν πόσο πλούσιοι είναι, κάθε ημέρα που περνάει. Ένα από τα σαφή σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σας ξεπεράσει είναι ότι προσπαθεί συνεχώς να χρησιμοποιήσει τα χρήματα ως όπλο για να σας ανταγωνισετεί σε όλα. Και πάντα θα έχει κάτι καλύτερο να παραθέσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως βγάζω χρήματα μέσω του Fiverr και δουλεύω από οπουδήποτε με το laptop μου»: Η Ζωή Κώτσου μιλά στο It’s Possible

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 8 =