αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου προσπαθεί να καταστρέψει την ημέρα σου

Πέντε κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου προσπαθεί να καταστρέψει την ημέρα σου

Μερικοί άνθρωποι είναι απλώς αρνητικοί. Περνούν μια κακή περίοδο, κατά την οποία βγάζουν αρνητικότητα. Υπάρχει όμως και το χειρότερο σενάριο: Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν ενεργά να σας μειώσουν και να καταστρέψουν την ηλιόλουστη μέρα σας. Είτε πρόκειται για έναν/μια σύντροφο, ένα φίλο, μέλος της οικογένειας  ή συνάδελφο, τα άτομα που επιδίδονται σε αυτό το είδος συμπεριφοράς σίγουρα προσπαθούν να σας σαμποτάρουν, να ρίξουν την ψυχολογία σας και να σας εμποδίσουν να εξελιχτείτε στη ζωή σας.

Πως θα τους καταλάβεις όμως για να πάρεις αποστάσεις; Εδώ είναι 5 κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος στον κύκλο σου έχει τέτοιες προθέσεις.

Επικεντρώνεται μόνιμα στα αρνητικά

Το να μιλάς για αρνητικά πράγματα και να τα αναφέρεις είναι ένα σημαντικό. Δεν μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα ή να το αντιμετωπίσετε εάν αποφεύγετε ενεργά να το αναφέρετε ή να το δείτε. Αλλά τέτοιοι άνθρωποι είναι σα να βάζουν… ειδικά γυαλιά ηλίου μετα οποία το μόνο που μπορείς να δεις είναι τραγωδία, θλίψη και απόγνωση. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προειδοποιητικά σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σας μειώσει: Προσπαθούν να σας αναγκάσουν να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου που φοράνε και όταν λέτε ”όχι”, αρχίζουν να σας υπερφορτώνουν με αρνητικότητα και κριτική.

Προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός πορείας στη ζωή σου

Ένα από τα κλασικά προειδοποιητικά σημάδια που κάποιος προσπαθεί να σας μειώσει είναι ότι προσπαθεί να σας βγάλει εκτός πορείας στη ζωή σας. Μπορεί να είναι πολύ χαμηλών τόνων, αλλά μην το παραβλέπετε: Με μικρές κινήσεις μπορούν να σας σαμποτάρουν. Αυτές μπορεί να είναι μικρά σχόλια που σπέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό σας για την καριέρα σας, τη σχέση σας, τις αξίες σας.

Gaslight

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέσηΆνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί.

Προσπαθούν να σας κάνουν νευρικούς και ανασφαλείς

Η ζωή έχει ήδη τόσες πολλές περιστάσεις που δοκιμάζουν την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά μας. Πολλά από τα κορυφαία προειδοποιητικά σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σας μειώσει περιστρέφονται γύρω από την προσπάθεια να επιδεινωθεί αυτό φαινόμενο. Προσπαθούν να σε βγάλουν εκτός ισορροπίας και να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Αμφισβητώντας τα σχέδιά σου. Αμφισβητώντας τις φιλίες, τις σχέσεις και τις αξίες σου. Αυτός ο τύπος ανθρώπου θέλει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε εσωτερική ανισορροπία νιώθετε και να τη μεγιστοποιήσει.

Κάνουν κριτική για την εμφάνιση σου

Ένα άλλο από τα ανησυχητικά προειδοποιητικά σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να σας μειώσει, είναι ότι επιλέγει να σας κάνει κριτική για την εμφάνισή σας. Είσαι πολύ χοντρός, πολύ αδύνατος, πολύ άσχημος ή πολύ όμορφος. Σίγουρα υπάρχει κάτι σε εσάς που είναι άσχημο και λάθος και φρικτό σύμφωνα με αυτούς. Η όποια ανασφάλεια έχετε μέσα σας ενισχύεται όσο συνεχίζουν σε αυτό το είδος ”επίθεσης”.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 11 =