αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που απομακρύνουν αμέσως τους άλλους ανθρώπους όταν τους συναντάς για πρώτη φορά

Πέντε κινήσεις που απομακρύνουν αμέσως τους άλλους ανθρώπους όταν τους συναντάς για πρώτη φορά

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Μπορούν να ξεκινήσουν μια φιλία, μια καλή συνεργασία ή να την τελειώσουν πριν καν έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει.

Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι να κάνετε όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε.

Γι’ αυτό το It’s Possible έφτιαξε αυτήν τη λίστα με 5 συμπεριφορές που μπορούν να απομακρύνουν αμέσως τους άλλους ανθρώπους όταν τους συναντάς για πρώτη φορά. Πόσες από αυτές τις κακές συνήθειες έχεις;

1. Είσαι κολλημένος στο κινητό σου

Είμαστε όλοι ένοχοι σε αυτό… και ελέγχουμε τα τηλέφωνά μας πιο συχνά από όσο θα έπρεπε. Αλλά μπορείς έστω να το κάνεις στις κατάλληλες στιγμές.

Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, θέλει να αισθάνεται ότι έχει την αμέριστη προσοχή σας.

Εάν κοιτάζετε συνεχώς το τηλέφωνό σας, στέλνετε μηνύματα ή κάνετε scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνετε ότι δεν σας ενδιαφέρουν αυτά που έχουν να πουν.

Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να κάνετε μια κακή πρώτη εντύπωση.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσετε κάποιον, αντισταθείτε στην παρόρμηση να ελέγξετε την οθόνη σας. Η ροή σας στο Instagram μπορεί να περιμένει, αλλά ένας πιθανός νέος φίλος ή συνεργάτης μπορεί να μην το κάνει!

2. Διακόπτεις τον άλλο ή μιλάς πάνω του

Σε όλους αρέσει να ακούγονται και να αισθάνονται ότι οι απόψεις τους έχουν σημασία.

Όταν διακόπτετε ή μιλάτε πάνω σε κάποιον, ειδικά όταν τον συναντάτε για πρώτη φορά, μπορεί να φανεί αγενές και ασεβές. Δίνει την εντύπωση ότι πιστεύεις ότι αυτό που έχεις να πεις είναι πιο σημαντικό από τις σκέψεις του άλλου.

Αυτό μπορεί γρήγορα να απομακρύνει τους ανθρώπους και να βλάψει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας καλής σχέσης. Να θυμάστε, λοιπόν, ότι μια συζήτηση είναι αμφίδρομη. Φροντίστε να ακούτε και να δείχνετε σεβασμό για τις απόψεις και τις απόψεις του άλλου.

3. Δεν κάνεις επαφή με τα μάτια

Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες μας. Η οπτική επαφή είναι ένας ισχυρός τρόπος για να δείξετε ότι είστε αφοσιωμένοι και ενδιαφέρεστε για αυτό που λέει ο άλλος.

Βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σύνδεσης.

Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να φανείτε απόμακρος ή αδιάφορος, κάτι που σίγουρα μπορεί να είναι ένα κακό σημάδι για πολλούς ανθρώπους.

Θυμηθείτε, τα μάτια σας μπορούν να πουν πολλά περισσότερα από τα λόγια σας μερικές φορές!

4. Είσαι υπερβολικά αρνητικός

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλός μας είναι πραγματικά καλωδιωμένος να εστιάζει πιο έντονα σε αρνητικά γεγονότα παρά σε θετικά; Αυτό είναι γνωστό ως προκατάληψη αρνητικότητας.

Έτσι, εάν πάντα παραπονιέστε ή εστιάζετε στην κακή πλευρά των πραγμάτων όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, το πιθανότερο είναι ότι θα σας θυμάται ως… αρνητικό άτομο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε εξωπραγματικά… θετικοί όλη την ώρα.

Είναι εντάξει να μοιράζεστε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίετε, αλλά προσπαθήστε να τα εξισορροπήσετε μοιράζοντας επίσης θετικές εμπειρίες, ενδιαφέροντα ή χόμπι που σας αρέσουν. Οι άνθρωποι γενικά έλκονται από τη θετική ενέργεια και είναι πιο πιθανό να θέλουν να περάσουν χρόνο με αυτούς που τους ανεβάζουν αντί να τους ρίχνουν.

5. Δεν θυμάσαι ονόματα

Το να θυμάστε και να χρησιμοποιείτε τα ονόματα των ανθρώπων όταν τους συναντάτε για πρώτη φορά μπορεί να φαίνεται μικρό πράγμα, αλλά μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Δείχνει ότι τα εκτιμάς και ενδιαφέρεσαι για αυτούς.

Εάν δεν είστε εξαιρετικοί στο να θυμάστε ονόματα, δοκιμάστε να επαναλάβετε το όνομα του ατόμου αφού συστήσει τον εαυτό του ή να συνδέσετε το όνομά του με κάτι/ κάποιον που ήδη γνωρίζετε.

Ίσως χρειαστεί λίγη εξάσκηση, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορείς να γίνεις η καλύτερη version που εαυτού σου αν κόψεις αυτές τις 5 κακές συνήθειες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =