αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου

Πέντε κινήσεις που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα του άλλου

Eίναι σημαντικό να σκεφτείτε πώς προβάλλετε τον εαυτό σας μέσω της γλώσσας του σώματος, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές όπου χρειάζεται.

Οι μη λεκτικές μας αλληλεπιδράσεις έχουν δύναμη και μπορούν τελικά να μεταφέρουν τον πραγματικό μας εαυτό στον εξωτερικό κόσμο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θέλετε να αφήσετε μια καλή εντύπωση, είναι συνετό να γνωρίζετε τα μη λεκτικά σημάδια που εκπέμπετε.

Εδώ είναι μια λίστα με 5 κινήσεις που αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου. Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά χωρίς να πείτε λέξη;

1) Σταθερότητα στη χειραψίας σας

Στην κοινωνία μας, η χειραψία είναι συχνά το πρώτο μέσο επικοινωνίας με ένα νέο άτομο. Και είτε μας αρέσει είτε όχι, μια σταθερή χειραψία υποδηλώνει δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Σε γενικές γραμμές, κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση με μια σταθερή χειραψία.

Εν τω μεταξύ, ισχύει και το αντίθετο. Μια χαλαρή χειραψία μπορεί να δείχνει αδυναμία. Εάν, για παράδειγμα, ασχολείστε με τις επιχειρήσεις, μπορεί υποσυνείδητα να λέτε στο άλλο μέρος ότι δεν είστε το ιδανικό άτομο με το οποίο θέλουν να συνεργαστούν ή ότι δεν είστε πλήρως αφοσιωμένοι.

Καλώς ή κακώς, σε πολλές δουλειές τείνουμε να εκτιμούμε την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά, έναντι της ντροπαλότητας και της υπακοής.

2) Οπτική επαφή

Όπως μια χειραψία, όταν κάνετε τακτικά άμεση οπτική επαφή με άλλους, εκφράζετε αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια.

Η οπτική επαφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας δημιουργίας σχέσεων. Μπορείτε να εκφράσετε, ενδιαφέρον, έλξη, αλλά και εχθρότητα ή φόβο, και πολλά άλλα συναισθήματα μέσα από τα μάτια σας.

Αν κοιτάτε αλλού, θα μπορούσατε να θεωρηθείτε ανέντιμος, δόλιος ή αδύναμος. Μπορεί βέβαια η τάση σας αυτή να πηγάζει από αλλού. Ίσως από τη φύση σας να είστε λίγο ντροπαλοί. Όπως και να ‘χει, αξίζει να κάνετε μια επιπλέον προσπάθεια για οπτική επαφή.

Και εδώ ισχύει η ισορροπία. Η υπερβολική οπτική επαφή μπορεί να υποδηλώνει εχθρότητα και μπορεί να αποτρέψει τους άλλους να έρθουν κοντά σας.

3) Οι κινήσεις των χεριών και των ποδιών σας

Οι κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια και τα πόδια μας, μπορούν να δώσουν μια σειρά από ενδείξεις για την προσωπικότητά μας.

Το να μιλάς και παράλληλα να κάνεις πολλές χειρονομίες, για παράδειγμα, συχνά ερμηνεύεται ως φιλικό και εξωστρεφές.

Η συνεχής κίνηση των χεριών και το χτύπημα των ποδιών ή η συνεχής κίνηση μπορεί να προκαλέσουν άγχος για το άλλο άτομο. Μπορεί επίσης να σας κάνει να φανείτε αγενής ή να δείξει ότι νιώθετε άβολα με την κατάσταση.

Εάν κρατάτε τα χέρια σας στις τσέπες σας ή σταυρώνετε τα χέρια σας συχνά στη διάρκεια μίας συνομιλίας, μπορεί να στείλετε το μήνυμα ότι είστε «κλειστός» χαρακτήρας.

4) Ο τρόπος που αγγίζετε

Επικοινωνούμε πολύ μέσω της αφής μας. Σε γενικές γραμμές (και χωρίς να πάμε σε ακρότητες) οι άνθρωποι που αγγίζουν τον άλλο/η το κάνουν για να εκφράσουν υποστήριξη ή στοργή ή να δημιουργήσουν μια σύνδεση. Είναι εξωστρεφείς και ζεστοί.

Το επίπεδο της έντασης της αφής έχει επίσης σημασία. Ένα σταθερό, σχεδόν δυνατό άγγιγμα θα μπορούσε να υποδηλώνει έναν δυνατό, πιο έντονο χαρακτήρα. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή.

Εν τω μεταξύ, ένα ελαφρύ, απαλό άγγιγμα μπορεί να εκφράζει μια ταπεινή προσωπικότητα, αλλά που ενθαρρύνει και υποστηρίζει τον άλλο.

Ένας καλός φίλος που δεν έχετε δει εδώ και χρόνια μπορεί να σας αγκαλιάσει έντονα, ίσως ακόμη και να σας σηκώσει από το έδαφος μερικά εκατοστά. Αυτός ο τύπος ανθρώπου εκφράζει ταυτόχρονα ζεστασιά και κυρίαρχη προσωπικότητα.

Ταυτόχρονα, το μηδέν άγγιγμα μπορεί να θεωρηθεί ψυχρό ή απρόσιτο.

5) Ο τόνος της φωνής σας

Η επικοινωνία έχει να κάνει περισσότερο με το πώς λέμε κάτι και λιγότερο με το τι πραγματικά λέμε.

Ο τόνος της φωνής σας μπορεί να μην είναι αυστηρά η γλώσσα του σώματος, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να… διαβάζουν τον τόνο της φωνής σας. Όταν μιλάτε με έναν ευγενικό και τρυφερό τόνο, οι άνθρωποι πιθανότατα θα σας δουν ως μια ευαίσθητη και ευγενική προσωπικότητα.

Αν μιλάτε με κυρίαρχο και δυνατό τόνο, τότε πιθανότατα θα εκπέμψετε τολμηρή και σίγουρη ενέργεια. Αν όμως μιλάτε πολύ δυνατά μάλλον θα γίνετε αντιπαθητικός.

Οι καλοί πολιτικοί γνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο τόνος όταν εκφωνούν μια ομιλία. Έχουν επίγνωση του ρυθμού, της φωνής, της έντασης κ.λπ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 2 =