αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις- κλειδιά για να κάνεις δυνατές επαγγελματικές σχέσεις

Πέντε κινήσεις- κλειδιά για να κάνεις δυνατές επαγγελματικές σχέσεις

Αν θέλεις να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία, είτε είσαι επιχειρηματίες είτε εργαζόμενος, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις το εξής: Το πως θα χτίσεις καλές επαγγελματικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Φυσικά αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Αλλά είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει την απαραίτητη ώθηση και να σου ανοίξει πόρτες σε διάφορες φάσεις της καριέρας σου. Οι καλές σχέσεις με έναν εργοδότη, με συναδέλφους ή με πελάτες μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες.

Και όταν λέμε καλές επαγγελματικές επαφές, δεν εννοούμε το να κάνεις απλά κάποιον add στο Facebook ή στο Linkedin. Πρέπει να πας ένα βήμα πιο κάτω και να χτίσεις βαθύτερες σχέσεις. Κάποιες από αυτές μάλιστα μπορεί να εξελιχτούν και σε καλές φιλίες. Αλλά πως θα τα πετύχεις όλα αυτά; Εδώ είναι 5 tips που θα σε βοηθήσουν.

1# Συναντήσεις face-to-face. Καλά τα social media και οι πλατφόρμες chatting. Αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς την συζήτηση και την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Επεδίωξε λοιπόν να κάνεις Live συναντήσεις με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν.

2# Πρώτα δώσε. Συχνά δημιουργούμε επαγγελματικές επαφές, έχοντας στο μυαλό μας ένα πράγμα: Το πως θα πάρουμε εμείς κάτι που θέλουμε. Είναι λάθος. Αν θέλεις να χτίσεις μια καλή σχέση με έναν άνθρωπο, ρώτησε τον πρώτα τι χρειάζεται ίσως αυτός από εσένα.

3# Άκου το πρόβλημα. Πιθανότατα δεν θα καταφέρεις να λύσεις όλα τα προβλήματα του άλλου. Ωστόσο, υπάρχει κάτι επίσης σημαντικό. Να τα ακούσεις. Προσπάθησε να τον υποστηρίξεις στις δύσκολες στιγμές, να είσαι κοντά του, και αν έχεις κάποια πρακτική συμβουλή να του δώσεις ακόμα καλύτερα.

4# Μην τον θυμάσαι μόνο όταν έχεις ανάγκη. Ένα άλλο λάθος που κάνουν αρκετοί, είναι να θυμούνται τις επαγγελματικές τους επαφές μόνο… όταν χρειάζονται κάτι. Και μετά «εξαφανίζονται». Όμως έτσι δεν μπορείς να δημιουργήσεις καλές ανθρώπινες σχέσεις. Φρόντισε να κρατάς επαφή με τους ανθρώπους στο επαγγελματικό σου πεδίο και τις στιγμές που δεν χρειάζεσαι κάτι. Ένα τηλέφωνο ή ένα μήνυμα ίσως αρκεί.

5# Σεβασμός. Είναι επίσης κάτι που παίζει ρόλο, και στις επαγγελματικές και στις προσωπικές μας σχέσεις. Δείξε στον άλλο ότι τον σέβεσαι σαν άνθρωπο αλλά και σαν επαγγελματία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =