αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις για να γίνεις συμπαθής σε κάποιον άλλο, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ

Πέντε κινήσεις για να γίνεις συμπαθής σε κάποιον άλλο, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ

Eίναι αλήθεια: Όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς στους άλλους. Τουλάχιστον στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε άμεσα. Είτε στον επαγγελματικό, είτε στον επαγγελματικό κύκλο.

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για αυτό εδώ στο It’s Possible. Τώρα θα δούμε κάτι λίγο διαφορετικό. Είναι 5 κινήσεις για να γίνεις συμπαθής σε κάποιον άλλο, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Όλοι μπορούν να γίνουν συμπαθείς και καλοί σε κάποιον άλλο.

1) Να είσαι ειλικρινής

Ξεκινήστε με το να είστε ειλικρινείς.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να λέτε ψέματα. Μπορεί να το κάνετε για να… σώσετε τα συναισθήματα κάποιου. Δεν πρέπει να λέτε ψέματα για να εξαπατάτε άλλους ανθρώπους για δικό σας προσωπικό όφελος.

Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να είσαι ειλικρινής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε την αλήθεια. Πιο εύκολο από το να κατασκευάζεις ψέματα, σωστά;

2) Να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φέρονται

Ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο ωραίος αν όλοι συμπεριφερόταν ο ένας στον άλλον όπως θα ήθελαν να τους φέρονται.

Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί άνθρωποι φέρονται απαίσια στους άλλους; Μάλλον παίζει ρόλο ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους και ότι αυτό τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται στους άλλους σαν σκουπίδια.

3) Δείξε συμπόνια

Σημαντικό ακόμα και για τους μεγάλους ηγέτες. Αυτό σημαίνει να δείχνετε ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους όταν πονούν ή περνούν μια δύσκολη στιγμή.

Για παράδειγμα, αν δείτε κάποιον να κλαίει στο δρόμο, μην περάσετε και προσποιηθείτε ότι δεν είδατε τίποτα. Σταματήστε και ρωτήστε το άτομο αν είναι καλά. Δείτε αν μπορείτε να βοηθήσετε. Ίσως ζητήσουν τη βοήθειά σας ή ίσως σας πουν να τους αφήσετε ήσυχους. Και αυτό είναι ΟΚ.

Η ευθύνη σας ως καλός και συμπονετικός άνθρωπος είναι να αναγνωρίσετε τον πόνο των άλλων ανθρώπων και να τον απαλύνετε, αν μπορείτε.

4) Να είσαι ανιδιοτελής

Δώστε χωρίς να περιμένετε απαραίτητα κάτι σε αντάλλαγμα.

Δεν είναι όλα σχετικά με το πάρε-δωσε, μερικές φορές απλώς κάντε κάτι καλό για κάποιον για να τον κάνετε ευτυχισμένο ή να τον βοηθήσετε.

Το να είσαι καλός και ανιδιοτελής άνθρωπος σημαίνει να λαμβάνεις υπόψη σοβαρά τις ανάγκες των άλλων. Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να το κάνετε, και μόλις το κάνετε, θα δείτε πόσο υπέροχο αισθάνεστε.

5) Γιόρτασε τις επιτυχίες των άλλων

Να είσαι ευτυχισμένος όταν κάποιος άλλος τα πάει καλά. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί του.

Μην ζηλεύετε και πικραίνεστε γιατί κάποιοι τα έχουν πάει καλύτερα από εσάς. Αντίθετα, να είστε χαρούμενοι για αυτούς. Αναγνωρίστε την προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Και θυμήσου: Επειδή κάποιος άλλος είναι επιτυχημένος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι και εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − seven =