αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε κινήσεις για να βγάλεις χρήματα από τις φωτογραφίες σου στο Instagram

Πέντε κινήσεις για να βγάλεις χρήματα από τις φωτογραφίες σου στο Instagram

Το κάνουν όλο και περισσότεροι. Γίνονται Instagrammers, προσπαθούν να αναπτύξουν το δικό τους κοινό και στην συνέχεια να βγάλουν χρήματα. Τα καταφέρνουν όλοι; Μάλλον όχι. Ειδικά σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, το ποσοστό των ανθρώπων που βγάζουν χρήματα από τα social media είναι σημαντικά μικρότερο, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες χώρες.

Αλλά τι πρέπει να κάνει πρακτικά κάποιος για να βγάλει χρήματα με αυτόν τον τρόπο; Τώρα θα δούμε τις 5 βασικές κινήσεις, για να καταφέρεις να κερδίσεις χρήματα από τις φωτογραφίες που ανεβάζεις στο Instagram.

Βήμα πρώτο: απόκτησε ακόλουθους. Οι διαφημιστές θέλουν καινούριους πελάτες οπότε για να σας προσεγγίσουν, οι χιλιάδες ακόλουθοί σας θα αποτελέσουν τον ιδανικό τρόπο. Βοηθάει όταν ξεκινάτε να έχετε κατά νου να συγκεντρώσετε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό target group στο οποίο θα απευθύνεστε για να διευκολύνετε την διαδικασία “συσπείρωσής” τους. Βασικά σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι η ποιότητα των φωτογραφιών σας, η αισθητική και το υλικό σας να απευθύνεται ουσιαστικά στο target group που θέλετε να προσεγγίσετε.

Βήμα δεύτερο: επικοινωνήστε με διαφημιστές. Μην περιμένετε τους διαφημιστές να σας χτυπήσουν την πόρτα απαραίτητα. Αφού αποκτήσετε το κοινό σας χτυπήστε τους εσείς κάνοντάς τους πρόταση να διαφημιστούν στο προφίλ σας. Πιθανότατα θα υπάρξουν και brands που θα έρθουν εκείνα σε εσάς. Συζήτα και με αυτούς.

Bήμα τρίτο: πλαισιώστε διάφορα προιόντα στα ποστ σας. Διαφημίστε προιόντα που έχετε δοκιμάσει και σας άρεσαν χρησιμοποιώντας τα έξυπνα στις φωτογραφίες σας. Λογικά θα σου ζητηθεί να βάλεις και συγκεκριμένα hashtags ή links.

Bήμα τέταρτο: βρείτε χορηγό. Αν ανήκετε στους χρήστες όπως πολλοί fashion bloggers ή γυμναστές και διαθέτετε μία εμφάνιση που μπορεί να ανταποκριθεί σε εκάστοτε κοινά τότε μπορείτε να το αξιοποιήσετε κάνοντας εμφανίσεις και φωτογραφίσεις φορώντας συγκεκριμένα brands.

Βήμα πέμπτο: κάντε προσφορές. Μπορείς να προσφέρεις προϊόντα μέσω διαγωνισμών. Έτσι θα αυξήσεις το κοινό σου ενώ ίσως να πάρεις κάποια δωρεάν προϊόντα/ υπηρεσίες. Μπορεί ακόμα να πάρεις και χρήματα από την Χ εταιρία για να «τρέξεις» τον διαγωνισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 10 =