αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου (και να φαίνεται προς τα έξω)

Πέντε κινήσεις για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου (και να φαίνεται προς τα έξω)

«Το να βάζεις τα χέρια σου στις τσέπες σου είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να δείχνεις σίγουρος», λέει μια φράση. Το να βάζεις τα χέρια στις τσέπες, υποδηλώνει ότι είσαι νευρικός και αισθάνεσαι άβολα. Η αυτοπεποίθηση παίζει τον ρόλο της. Και μάντεψε: Αν έχεις μειωμένη αυτοπεποίθηση, αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Επηρεάζοντας έτσι και το πως σε βλέπουν οι άλλοι.

Σκεφτείτε τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που χαμογελά με τα χέρια στη μέση, έναντι κάποιου με παγωμένο πρόσωπο και σταυρωμένα τα χέρια. Ο ένας εμφανίζεται εξαιρετικά σίγουρος, ήρεμος και χαλαρός, ενώ ο άλλος φαίνεται αδιάφορος ή απογοητευμένος.

Τι μπορείς να κάνεις; Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές αυτοπεποίθησης που μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να προβάλλετε έναν αέρα εμπιστοσύνης στους άλλους, αλλά και να δώσετε ένα boost στην δική σας ψυχολογία.

1# Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Η πιο κοινή συμβουλή αυτοπεποίθησης είναι να σταματήσετε να ενδιαφέρεστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περνούν μια ζωή σκεπτόμενοι το πώς τους σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Δεν θα ανησυχούσες τόσο πολύ για το τι πραγματικά σκέφτονταν οι άνθρωποι για εσάς, αν ήξερες πόσο σπάνια το κάνουν. Οι άνθρωποι δεν νοιάζονται για εσένα όσο νομίζεις.

2# Χαμογέλα. Το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί πρέπει να είναι να χαμογελάτε. Η Δρ. Eva Ritvo, ψυχίατρος και συν-συγγραφέας του The Beauty Prescription: The Complete Formula for Looking and Feeling Beautiful, προτείνει να χαμογελάτε στον εαυτό σας στον καθρέφτη γιατί όχι μόνο βοηθά στην ενεργοποίηση κάτι που ονομάζεται «mirror neurons», αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε εκ νέου εάν αισθανόμαστε άγχος. Όταν βλέπετε έναν άγνωστο στον διάδρομο της εταιρίας, χαμογελάστε του. Κάνει τη μέρα του καλύτερη και ανεβάζει αμέσως τη διάθεσή σας. Αν βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τους ανθρώπους να χαμογελούν, θα σας θυμούνται ακόμα πιο έντονα.

3# Πρόσεχε τα χέρια σου. Μιλήσαμε για αυτό και στην αρχή. Εκτός από το πρόσωπό μας, τα χέρια μας είναι ένα από τα πιο εκφραστικά μέρη του σώματός μας. Οι ηθοποιοί δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα χέρια τους στις σκηνές γιατί γνωρίζουν ότι ορισμένες χειρονομίες μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα χωρίς να ειπωθεί λέξη.

4# Άλλαξε look. Το να κάνετε ένα νέο κούρεμα μπορεί να δώσει μια προσωρινή ώθηση στην αυτοεκτίμησή σας, αλλά μπορεί επίσης να σας ωθήσει να κάνετε το πρώτο βήμα για ένα πρώτο ραντεβού, μια δημόσια ομιλία ή απλώς να πάτε στο σπίτι ενός φίλου. Θα μπορούσατε επίσης να προσαρμόσετε τα ρούχα σας, ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο να βάλετε αυτό ένα νέο τζιν. Φορέστε γυαλιά αν σας δίνουν ώθηση στο στυλ ή αν φοράτε ήδη γυαλιά όλη την ώρα, δοκιμάστε να τα βγάλετε και να φορέσετε φακούς επαφής για αλλαγή. Η αλλαγή της εμφάνισής σας μπορεί να σας δώσει μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση που ποτέ δεν θα είχατε γνωρίσει διαφορετικά.

5# Νιώσε άνετα… με το άβολο. Σύμφωνα με τον Charlie Houpert, συγγραφέα του Charisma On Command: Inspire, Impress, and Energize Everyone You Meet και ιδρυτή ενός ομώνυμου καναλιού YouTube 2,7 εκατομμυρίων συνδρομητών, η εμπιστοσύνη πηγάζει από το να είσαι άνετος σε καταστάσεις που θα έκαναν τους περισσότερους ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Αυτή η συμβουλή αυτοπεποίθησης μπορεί να μην έχει νόημα στην αρχή, αλλά λειτουργεί σε βαθος χρόνου! Βγάζοντας τον εαυτό σας έξω από τη ζώνη άνεσής σας κάθε μέρα, θα έχετε γρήγορα μεγαλύτερη αντοχή σε άβολες καταστάσεις και θα μπορείτε να είστε χαλαροί αντί να πανικοβάλλεστε. Με την επέκταση αυτής της ζώνης βοηθάμε επίσης τον εαυτό μας να αναπτυχθεί.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + two =