αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κανόνες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου

Πέντε κανόνες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου

Αν θες να κάνεις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου και να πετύχεις τους στόχους σου, η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτή θα δεις 5 κανόνες.

Από την επιτυχία στην καριέρα σας μέχρι την προσωπική ανάπτυξη και τις ουσιαστικές σχέσεις, αυτοί οι κανόνες μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας χάρτης, για να φτάσετε εκεί που θέλετε. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό ideapod.com.

1) Εστιάστε σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε

Όλοι έχουμε αυτή την έμφυτη επιθυμία να ελέγχουμε τα πάντα – τις περιστάσεις, τη συμπεριφορά των άλλων, ακόμα και το αποτέλεσμα των αγαπημένων μας αθλητικών παιχνιδιών.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Και αυτό είναι ΟΚ!

Όταν εστιάζουμε την προσοχή και την ενέργεια μας σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε, η ζωή γίνεται λιγότερο αγχωτική και πιο διαχειρίσιμη.

Είναι σημαντικό να αποδεχτούμε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα κύματα, αλλά μπορούμε… να μάθουμε να σερφάρουμε.

Έτσι, αντί να παλεύουμε με το κύμα, ας επικεντρωθούμε στο να διευθύνουμε το δικό μας πλοίο.

2) Θέστε σαφείς και ουσιαστικούς στόχους

Εδώ μιλάμε για στόχους. Αλλά χρειάζονται σαφείς, συγκεκριμένοι και ουσιαστικοί στόχοι.

Θα πρέπει να είναι οι στόχοι σας, όχι αυτό που η κοινωνία ή κάποιος άλλος πιστεύει ότι πρέπει να είναι οι στόχοι σας. Να είστε συγκεκριμένοι, να τους κάνετε μετρήσιμους και να τους χωρίσετε σε εφικτά βήματα.

Θυμηθείτε, ο καθορισμός στόχων δεν είναι μια απλή λίστα σε ένα χαρτί.

Είναι μια συνεχής διαδικασία στόχευσης, επίτευξης και μετά ξανά στόχευσης. Ξεκίνα σήμερα.

3) Δράσε

Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη κάτι: Οι στόχοι είναι απλώς όνειρα με deadlines, σωστά;

Πώς όμως μετατρέπουμε αυτά τα όνειρα σε πραγματικότητα; Η απάντηση βρίσκεται στη συνεπή δράση. Η ανάληψη δράσης είναι η γέφυρα που συνδέει τους στόχους μας με την ολοκλήρωση. Και η συνέπεια είναι το τσιμέντο που δυναμώνει αυτή τη γέφυρα.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε γιγάντια άλματα κάθε μέρα. Αντιθέτως, κάντε για μικρά, σταθερά βήματα, με συνέπεια, κάθε μέρα.

Η αλήθεια είναι ότι οι μεγάλες αλλαγές προέρχονται συχνά από μικρά βήματα. Ακόμα κι αν τα βήματα που κάνετε φαίνονται ασήμαντα, θυμηθείτε ότι συμβάλλουν για να πορευτείτεσε ένα μεγαλύτερο ταξίδι. Ας κάνουμε πρόοδο, ένα βήμα τη φορά.

4) Δημιουργήστε ουσιαστικές σχέσεις

Η ζωή είναι ένα ταξίδι και είναι ένα ταξίδι που πρέπει να το μοιραστείς. Εκεί χρειάζονται οι σχέσεις.

Αλλά δεν μιλάμε για οποιαδήποτε σχέση. Μιλάμε για ουσιαστικές σχέσεις.

Οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυριζόμαστε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή μας. Οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν με την ποσότητα αλλά την ποιότητα. Ας επενδύσουμε, λοιπόν, χρόνο και προσπάθεια στην οικοδόμηση ισχυρών, ουσιαστικών συνδέσεων. Τελικά, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5) Αγκαλιάστε τις προκλήσεις

Η ζωή δεν θα είναι πάντα… μια βόλτα στο πάρκο. Οι προκλήσεις αναμφίβολα θα έρθουν στο δρόμο μας – αυτό είναι δεδομένο.

Αλλά το πώς αντιλαμβανόμαστε αυτές τις προκλήσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι προκλήσεις δεν είναι εμπόδια. Είναι σκαλοπάτι. Δεν έχουν σκοπό να μας αποτρέψουν αλλά να μας εξελίξουν.

Κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθούμε, να μάθουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί.

Και όταν τα πράγματα φαίνονται ανυπέρβλητα, θυμηθείτε: Η μεγαλύτερη ανάπτυξη συχνά προέρχεται μέσα από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + eighteen =