αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κανόνες επιτυχίας που εφαρμόζουν οι πλούσιοι άνθρωποι και δεν κοστίζουν τίποτα

Πέντε κανόνες επιτυχίας που εφαρμόζουν οι πλούσιοι άνθρωποι και δεν κοστίζουν τίποτα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ορισμένοι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο επιτυχημένοι; Σίγουρα. Μια υπέροχη ιδέα, το κίνητρο, η επιμονή και λίγη τύχη βοηθάει, αλλά οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται ορισμένες συνήθειες. Ακολουθούν 5 συνήθειες που τους βοήθησαν να φτάσουν και να παραμείνουν στην κορυφή. Και δεν κοστίζουν τίποτα.

Ξυπνούν νωρίς

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο Τζακ Ντόρσεϊ, ο Τιμ Κουκ και η διευθύνουσα σύμβουλος της Xerox, Ούρσουλα Μπερνς, είναι γνωστό ότι ξυπνούν νωρίς. Πώς συνδέεται αυτό με την επιτυχία τους; Επειδή όσοι ξυπνούν νωρίς μπορούν να ξεκινούν  το 24ωρο τους μπροστά από όλους τους άλλους, αθλούνται και βρίσκοντας λίγο προσωπικό χρόνο. Όσοι ξυπνούν νωρίς επίσης τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και πιο ενεργοί.

Δικτυώνονται

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνειδητοποιούν τη σημασία της δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει βρει ότι η δικτύωση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση των ανθρώπων στην εργασία- και αυξάνει τις πιθανότητες να βρουν δουλειά. Η δικτύωση βοηθά τους επιτυχημένους ανθρώπους να είναι επίσης πιο καινοτόμοι.

Σκληρή δουλειά

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι σπάνια είναι αδρανείς. Δουλεύουν αρκετά. Ο Έλον Μασκ εργάζεται 80-100 ώρες την εβδομάδα και έχει πει, «Αυτός είναι ο τύπος εργασιακής ηθικής που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας». Ο συγκεκριμένος, αρκετές φορές κοιμάται και στο εργοστάσιο της Tesla…

Δεν βλέπουν τηλεόραση, διαβάζουν

Σύμφωνα με τον Thomas Corley, συγγραφέα του “Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals”, το 67% των πλουσίων παρακολουθούν τηλεόραση μόνο για μία ώρα ή λιγότερο την ημέρα. Ο Corley βρήκε επίσης μόνο το 6% των πλουσίων παρακολουθούν ριάλιτι, ενώ το 78% των φτωχών παρακολουθεί.

Επιπλέον, το 86 τοις εκατό των πλουσίων λατρεύει να διαβάζει με ένα εντυπωσιακό 88 τοις εκατό να υποστηρίζει ότι διαβάζει για αυτοβελτίωση για 30 λεπτά ή περισσότερο την ημέρα.

Ξέρουν πότε να πουν «όχι»

«Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι λένε όχι σχεδόν σε όλα», έχει πει ο Warren Buffett.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι λέγοντας «όχι» στην αρνητικότητα, σε δουλειά που δεν τους ταιριάζει και στις δραστηριότητες που τους τρώνε χρόνο, μπορούν να επικεντρωθούν στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Αν πουν «ναι» σε όλους ή σε όλα, θα αποσπαστούν υπερβολικά και δεν θα ολοκληρώσουν εργασίες που πρέπει να γίνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + three =