αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κακές συνήθειες που έχουν οι τοξικοί άνθρωποι και τους φαίνονται… φυσιολογικές

Πέντε κακές συνήθειες που έχουν οι τοξικοί άνθρωποι και τους φαίνονται… φυσιολογικές

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους τοξικούς ανθρώπους. Είναι άλλωστε άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, είτε στο επαγγελματικό μας περιβάλλον, είτε στην προσωπική μας ζωή.

Συχνά σκεφτόμαστε ότι αν κάποιος είναι τοξικός, πιθανότατα έχει κακές προθέσεις ή τουλάχιστον έχει επίγνωση της τοξικότητάς του. Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι τοξικοί άνθρωποι αγνοούν εντελώς την τοξικότητά τους, γιατί για αυτούς είναι φυσιολογικό.

Εδώ είναι 5 κακές συμπεριφορές που έχουν οι τοξικοί άνθρωποι και τους φαίνονται… φυσιολογικές. Βλέπεις κάποιες από αυτές γύρω σου;

Σκέφτονται πάντα τα αρνητικά

Όλοι έχουμε βρεθεί γύρω από εκείνο το άτομο που θα μπορούσε να βρει κάτι αρνητικό σε κάθε σενάριο. Ανεξάρτητα από το τι είναι, ένα τοξικό άτομο θα βρει κάτι για να παραπονεθεί. Αυτό μπορεί να είναι μια αρκετά αθώα τάση στην αρχή, αλλά μετά από λίγο αρχίζει να κυριαρχεί και μπορεί να μεταβείτε από μερικές αρνητικές σκέψεις σε συνεχή καταστροφολογία και κατήφεια, πολύ γρήγορα.

Συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους

Στη σύγχρονη εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείς σε ένα παιχνίδι σύγκρισης ή να γίνεις ανταγωνιστικός με άλλους. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με αυτή την τάση. Πρώτα και κύρια, σπάνια ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή κάποιου το οποίο δεν στο λέει. Και δεύτερον, το ταξίδι σας δεν είναι ίδιο με το δικό τους και το αντίστροφο. Η ζωή δεν είναι διαγωνισμός.

Επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους στους άλλους

Οι τοξικοί άνθρωποι συχνά πιστεύουν πως ό,τι είναι σωστό για αυτούς, είναι σωστό για όλους. Αν πιστεύουν ότι κάτι είναι αλήθεια, είναι αλήθεια, παρόλο που άλλοι άνθρωποι ζουν αυτή τη ζωή και υπό διαφορετικές συνθήκες. Η αλήθεια ενός ατόμου δεν είναι η αλήθεια όλων των άλλων και είναι εντελώς τοξικό να επιβάλλετε τις πεποιθήσεις σας στους άλλους.

Είναι κολλημένοι στο παρελθόν

Αυτό είναι άλλο ένα αρκετά αθώο σημάδι. Είναι εύκολο να παρασυρθείς από το παρελθόν, ειδικά αν είσαι κολλημένος σε κάτι που πήγε πολύ στραβά. Αλλά, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να προχωρήσεις μπροστά κοιτάζοντας πίσω.

Παίρνουν τα πάντα πολύ προσωπικά

Επειδή κάτι σας προσβάλλει, δεν σημαίνει ότι είναι προσωπική επίθεση εναντίον σας. Οι τοξικοί άνθρωποι μπαίνουν σε mode άμυνας πολύ γρήγορα και εκλαμβάνουν τα πάντα ως προσωπική επίθεση. Ακόμη και η εποικοδομητική κριτική εκλαμβάνεται ως κάτι αρνητικό. Και εξαιτίας αυτού, οι τοξικοί άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να αναπτυχθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + thirteen =