αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε καθημερινοί τρόποι για να βάλεις στην άκρη χρήματα

Πέντε καθημερινοί τρόποι για να βάλεις στην άκρη χρήματα

Όλοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι δεν γίνεται να βάλεις στην άκρη ένα μεγάλο ποσό, από την μια ημέρα στην άλλη. Πρέπει να το χτίσεις βήμα βήμα. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 τρόπους για να βάλεις χρήματα στην άκρη, σε καθημερινή βάση. Και έτσι σε βάθος χρόνου να καταφέρεις να φτάσεις στον στόχο σου.

1# Κόψτε τα περιττά έξοδα

Οι ειδικοί προτείνουν να κόψετε τα έξοδα που «δεν φαίνονται». Που σημαίνει: Καφές και γεύμα απ έξω, στο γραφείο, τέλος. Μπορείτε να εξοικονομήσετε από 30 μέχρι και 90 ευρώ (ανάλογα την κατανάλωση) την εβδομάδα. Δεν είναι κι άσχημα για 120 – 360 ευρώ το μήνα.

2# Πάρτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή πάτε στη δουλειά με τα πόδια

Δοκιμάστε να πάρετε το λεωφορείο για να πάτε στη δουλειά. Ναι, σίγουρα είναι πιο βολικό να οδηγείτε, αλλά είναι οικονομικά αποδοτικό;
Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορεία ή δοκιμάστε να περπατάτε καθημερινά μέχρι τη δουλειά.

3# Καταγράψτε όλα σας τα έξοδα

Αν γνωρίζετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας κάθε μέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κόψετε τις περιττές αγορές. Όλοι μας ξοδεύουμε χρήματα χωρίς… να το καταλάβουμε.

4# Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Νιώθετε κι εσείς ένοχοι που αφήνετε τα τρόφιμα να λήξουν ή να χαλάσουν πριν καταφέρετε να τα μαγειρέψετε;
Ο προγραμματισμός των γευμάτων για την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο σοφές αγορές στο σούπερ μάρκετ. Αγοράστε τα απαραίτητα και μαγειρέψτε τα με σειρά προτεραιότητας. Πρώτα τα πιο ευαίσθητα και στο τέλος της εβδομάδας τα πιο ανθεκτικά.

5# Κρατήστε από κάθε πληρωμή που κάνετε 5 ευρώ

Η εξοικονόμηση χρημάτων καθημερινά μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση. Όταν πληρώνετε με μετρητά, κρατήστε 5 ευρώ για κάθε πληρωμή που κάνετε. Βάλτε τα σε ένα βάζο ή καταθέστε τα στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + one =