αρχικηVIRALΠέντε καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε οδηγήσουν στη δυστυχία χωρίς να το καταλάβεις

Πέντε καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε οδηγήσουν στη δυστυχία χωρίς να το καταλάβεις

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, λέει μια σοφή φράση. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις μεγάλες αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε. Παίζουν ρόλο ακόμα και οι καθημερινές συνήθειες που έχουμε. Μπορούν να μας οδηγήσουν προς την σωστή ή προς την λάθος κατεύθυνση.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις τι πρέπει να αποφύγεις.  Είναι 5 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε οδηγήσουν στη δυστυχία χωρίς να το καταλάβεις.

Γκρινιάζεις συνεχώς

Μην μπερδεύετε το περιστασιακό παράπονο με την χρόνια κατάσταση γκρίνιας. Όλοι έχουμε την ανάγκη να παραπονεθούμε όταν κάτι δεν πάει όπως θα θέλαμε, αλλά το να γκρινιάζουμε για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είναι μια πολύ κακή συνήθεια που το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρνει ακόμα περισσότερη δυστυχία. Ο γκρινιάρης, επιπλέον, εξαντλεί όλη του την ενέργεια στο να παραπονεθεί και για το παραμικρό και δεν δείχνει καμία διάθεση ούτε να βελτιώσει τη ζωή του ούτε καν να ακούσει τη γκρίνια κάποιου άλλου.

Δεν έχεις χόμπυ

Όσο και να σας αρέσει η δουλειά σας δεν εμπίπτει στην κατηγορία χόμπυ. Το χόμπυ είναι κάτι που δεν το επιβαρύνει το άγχος της δουλειάς και είναι κάτι με το οποίο παθιάζεστε και στο οποιο αφιερώνεστε ολόψυχα. Όσοι έχουν χόμπυ, είτε αυτό είναι το παίξιμο της κιθάρας, είτε το πλέξιμο, είτε το kick boxing είναι πιο ευτυχισμένοι, καθώς αφιερώνοντας χρόνο στο χόμπυ τους, επενδύουν στον εαυτό τους και στις ικανότητές του, αναγνωρίζουν οι ίδιοι τις δυνάμεις τους, χωρίς να περιμένουν την επιβεβαίωση, που δεν θα έρθει ποτέ, από κάποιον τρίτο. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

Κουτσομπολιό

Την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τους φίλους σας, παρατηρήστε ποια είναι τα κύρια θέματα συζήτησης και αν αυτά αφορούν περισσότερο κουτσομπολιά, τότε μάλλον κάνετε παρέα με άτομα δυστυχή και είστε κι εσείς ένα από αυτά. Εκείνοι που αναλώνονται σχολιάζοντας τις ζωές των άλλων δεν έχουν δικές τους και αναλώνονται στις ξένες. Όσοι μάλιστα δεν νιώθουν ευτυχισμένοι στη ζωή τους έχουν την τάση να κρίνουν με ευκολία και ελαφρά τη καρδία τις ζωές των άλλων. Σταματήστε την κακή συνήθεια να βγάζετε μόνο κακία απέναντι στους άλλους, αφού αυτό που ουσιαστικά κάνετε είναι να καμουφλάρετε έτσι τις δικές σας ανασφάλειες.

Σε απασχολεί η γνώμη των άλλων

Πολλοί αναλώνονται καθημερινά και με πάθος στο να ευχαριστήσουν τους άλλους και όχι τους εαυτούς τους. Η ανασφάλεια ότι μας κρίνουν οι άλλοι μας ωθεί στο να χάνουμε ώρες από τη ζωή μας υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ώστε να γινόμαστε αρεστοί απο εκείνους που εν τέλει θα μας κρίνουν και σχολιάσουν ασχέτως, αν τους αρέσουμε ή όχι.

Διαβάζεις… πολλά σχόλια στα social media

Αναμφίβολα, ζούμε σε μια εποχή στην οποία υπάρχει αρκετή τοξικότητα. Κάτι που βγαίνει έντονα και στα social media. Αν περνάς πολλές ώρες σε αυτά, σίγουρα θα έχεις δει αρνητικά σχόλια, βρισιές, και… ιντερνετικούς τσακωμούς. Άλλωστε είναι εύκολο για κάποιον να γράψει κάτι με μερικά κλικ και αυτό να φτάσει μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων. Δεν είναι κακό να χρησιμοποιείς τα social media, αλλά πρόσεξε να μην καταλήξεις να κάνεις ατελείωτο scroll σε αυτά, διαβάζοντας άπειρα αρνητικά σχόλια και άρθρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + thirteen =