αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε καθημερινά tips για να εξοικονομήσεις χρήματα μέχρι το καλοκαίρι (και να πας διακοπές)

Πέντε καθημερινά tips για να εξοικονομήσεις χρήματα μέχρι το καλοκαίρι (και να πας διακοπές)

Το καλοκαίρι πλησιάζει, και οι περισσότεροι ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν σχέδια διακοπών. Εδώ υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Πιθανόν δεν υπάρχουν αμέτρητα χρήματα. Πρέπει λοιπόν να κάνεις έναν σχεδιασμό από τώρα, έτσι ώστε να εξοικονομίσεις χρήματα μέχρι το καλοκαίρι. Και να πας διακοπές. Ακολουθούν καθημερινά tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν. Έτσι όπως τα διαβάσαμε στο followme.gr.

Τip 1
Πάρε κουμπαρά! Παλιό αλλά all time classic κόλπο! Bάλε έναν κουμπαρά στο γραφείο σου και βάζε όποτε μπορείς ότι σου περισσεύει κάθε μέρα. Θα βάλεις στο μυαλό σου πως με αυτά τα λεφτά θα μπορείς να αγοράζεις φαγητό από έξω, καφέ και θα ικανοποιείς οποιαδήποτε λιγούρα σου προκύψει! Αν ο κουμπαράς σου είναι άδειος τότε θα φας από το ταπεράκι που έφερες από το σπίτι σου!
Η μέθοδος του κουμπαρά σε βάζει σε ΄μια διαδικασία να ελέγχεις τι λεφτά σπαταλάς σε μικροπράγματα!

Tip 2
Skip the coffee! Γιατί να αγοράζεις κάθε μέρα καφέ απέξω ενώ μπορείς να φτιάχνεις είτε από το σπίτι σου είτε να οργανωθείτε στη δουλειά και να φτιάχνετε εκεί. Σίγουρα θα μπορέσεις να οργανώσεις κάτι τέτοιο. Άλλωστε ένα σακουλάκι καφέ σε βγάζει πάνω από μια εβδομάδα και σου μένουν λεφτά στην τσέπη!

Tip 3
Είσαι party animal και θέλεις να είσαι όλη την ώρα έξω; Πώς θα το συνδυάσεις και να μην στερείσαι τις εξόδους αλλά και να μην χαλάς πολλά λεφτά; Κανένα πρόβλημα! Το μυστικό είναι στα ποτά. Θα επιλέγεις ποιες φορές θα πίνεις ποτό, ποιες κρασί και ποιες απλά ένα ανθρακούχο νερό (γιατί τάχα μου κάνεις διατροφή και προσέχεις)!

Tip 4
Bάλε μακροπρόθεσμους στόχους. Βάλε στο πλάνο σου να πας ένα ταξίδι σε έναν προορισμό που θέλεις να πας. Αυτό θα σε κάνει να μην θέλεις να χαλάσεις λεφτά χωρίς λόγο και να μπορέσεις να αποταμιεύσεις για να αποφύγεις τα περιττά έξοδα!

Tip 5
Ναι, είναι βολικό να χρησιμοποιείς το αμάξι σου. Έχεις την άνεσή σου. Όμως τα έξοδα είναι πολλά. Διόδια, βενζίνες κ.τ.λ.
Μήπως να αναθεωρήσεις λίγο και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς και τα ΜΜΜ; Τι έγινε και αν ξυπνάς λίγο νωρίτερα για να πας στη δουλειά σου; Θα γλιτώσεις τόσα έξοδα. Το καλοκαίρι θα το καταλάβεις. Πείστηκες;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + fourteen =