αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε καθημερινά τρικ για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

Πέντε καθημερινά τρικ για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση φαίνεται να τα έχουν όλα. Τους θαυμάζουν οι άλλοι και γενικά τα καταφέρνουν καλά σε ό,τι προσπαθούν. Η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας, τόσο στην δουλειά όσο και στη ζωή. Οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση είναι συνήθως έτοιμοι να πάρουν ρίσκα, πιστεύουν στις ικανότητές τους και δεν φοβούνται να αποτύχουν επειδή ξέρουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Αλλά για εκείνους που αγωνίζονται να πιστέψουν στον εαυτό τους, η οικοδόμηση αυτοπεποίθησης μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου- και είναι κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας. Εδώ είναι 5 τέτοια τρικ.

1. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Πόσες φορές είχατε μια σκέψη, μία καλή ιδέα, αλλά δεν δράσατε; Είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, αν αντιμετωπίζετε χαμηλή αυτοπεποίθηση, είναι εύκολο να απομακρυνθείτε από καταστάσεις όπου πρέπει να κάνετε ένα μεγάλο άλμα. Όταν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπως αυτή, δώστε στον εαυτό σας μία αντίστροφη μέτρηση για τη δράση. Τρία, δύο, ένα, κάντο! Εάν αναλάβετε δράση αμέσως, δεν διακινδυνεύετε να απορρίψετε κάτι που μπορεί να είναι καλή ιδέα. Όταν η έμπνευση έρθει, πάρτε το ως σημάδι, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και δράστε.

2. Δυναμική στάση σώματος

Σε μία TEDx ομιλία το 2012, η social psychologist του Harvard Business School, Amy Cuddy, μίλησε για την λεγόμενη «Power Pose». Σκεφτείτε τον Superman με τα χέρια στους γοφούς, το πηγούνι ψηλά, το στήθος έξω, τα πόδια ανοιχτά και σταθερά στο έδαφος. Η δυναμική στάση του σώματος είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας και να μειώσετε το στρες. Εάν αισθάνεστε νευρικοί για μια συνάντηση ή παρουσίαση, βρείτε έναν ήσυχο χώρο όπου δεν θα σας διακόπτουν και κρατήστε μια ”πόζα δύναμης” για δύο λεπτά.

3. Μοιράσου τα σχέδια μόνο με τους υποστηρικτές σου

Όταν είμαστε ενθουσιασμένοι με μια νέα ιδέα ή εγχείρημα, θέλουμε να το πούμε στους φίλους και την οικογένειά μας. Συχνά αναζητούμε ενθάρρυνση, υποστήριξη ή ακόμα και επικύρωση από τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Πολλές φορές, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μας προστατεύσουν από την αποτυχία και την απογοήτευση και με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουν να καταπνίξουν τα όνειρά μας και να κάνουν την αυτοπεποίθησή μας να πέσει κατακόρυφα. Αν πρέπει να το εμπιστευτείς σε κάποιον, πρόσεχε με ποιον μοιράζεσαι τους στόχους ή τα όνειρά σου. Προστατέψτε την αυτοπεποίθησή σας μοιράζοντας τις βαθύτερες επιθυμίες σας μόνο με εκείνους τους ανθρώπους που σας υποστηρίζουν.

4. Κατάλαβε ότι η αποτυχία δεν είναι κακή

Συνήθως οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση διστάζουν να κάνουν ακόμα και το παραμικρό βήμα, μπροστά στον φόβο της αποτυχίας. Εάν προσπαθήσουμε, μπορεί πράγματι να αποτύχουμε, αλλά αν στη συνέχεια πάρουμε αυτή τη γνώση και προσπαθήσουμε ξανά, κάνοντας βελτιώσεις και τροποποιώντας τη διαδικασία, είναι πιθανό να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο μας. Για να χτίσετε αυτοπεποίθηση, αρχίστε να βλέπετε τις αποτυχίες ως ευκαιρίες για εξάσκηση. Αυτή η εξάσκηση θα σε εξελίξει και θα σε οδηγήσει στον προορισμό σου.

5. Άσε την σύγκριση

Στην εποχή μας, οι άνθρωποι έχουν εμμονή να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ένα πρόσφατο άρθρο των New York Post, αναφέρει ότι οι άνθρωποι ελέγχουν τα τηλέφωνά τους περισσότερες από 80 φορές την ημέρα. Με όλο αυτό τον χρόνο που αφιερώνετε στα social, είναι σχεδόν αδύνατο να μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Και δες: Κανείς δεν δημοσιεύει μια κακή σέλφι, ένα βίντεο με το παιδί του να κλαίει ή ένα ποστ που αφορά μία επαγγελματική αποτυχία του. Βλέπουμε συνεχώς όμορφους ανθρώπους σε όμορφα μέρη που κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Είναι εύκολο να συγκρίνουμε ολόκληρη τη ζωή μας με το σκηνοθετημένο, φιλτραρισμένο, κομμάτι της ζωής άλλων ανθρώπων που προβάλλεται στα social. Βγες από αυτή την παγίδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − twelve =