αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε θετικές συνήθειες που θα σε boostάρουν προς την επιτυχία

Πέντε θετικές συνήθειες που θα σε boostάρουν προς την επιτυχία

Είναι πιθανό να νιώθετε ότι κατακλύζεστε από φαινομενικά ατελείωτη δουλειά ή να έχετε τη γενική αίσθηση ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε όλα όσα θέλετε να κάνετε. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer.

Για να τα βγάλετε πέρα στη διάρκεια της ημέρας, είναι εύκολο να πέσετε σε «κακές συνήθειες» ή να αφήσετε τις εργασίες να στοιβαχτούν στην άκρη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε θετικές συνήθειες για να ωθήσετε τον εαυτό σας στην επιτυχία. Ο καθορισμός στόχων και ορίων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι απαραίτητος.

Το αμερικανικό Success.com μίλησε με μερικούς νέους επιχειρηματίες και εκείνοι παρέθεσαν τις θετικές συνήθειες που τους boostάρουν προς την επιτυχία. Εδώ είναι 5 από αυτές. Μήπως να τις «αντιγράψεις».

1# Δημιούργησε μία λίστα με tasks το πρωί. Κάθε πρωί πριν ξεκινήσει η μέρα, και μερικές φορές ακόμη και όταν τελειώνει η προηγούμενη, κάνε μια ανασκόπηση εν συντομία στις επερχόμενες εργασίες σου για την επόμενη μέρα και μετά να τις ιεραρχήσεις ανάλογα με τη σημασία τους. Με αυτή την απλή συνήθεια 15 λεπτών, θα έχεις τα πάντα σε μία σειρά, και το αποτέλεσμα αυτού είναι μια πολύ καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέρα.

2# Μοιράσου τα δύσκολα προβλήματα. Πολλοί επιχειρηματίες κρατούν τα προβλήματα τους… μυστικά. Αλλά εδώ υπάρχει μια καλύτερη τακτική: Συζήτα τα με άλλους. Η επεξεργασία του προβλήματος με διαφορετικούς ανθρώπους δίνει διαφορετικές ιδέες. Εξίσου σημαντικό ειναι ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να σας βοηθήσουν και ποτέ δεν ξέρετε ποιος είναι ”συνδεδεμένος” με το άτομο που μπορεί τελικά να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημά σας.

3# Μην «κολλάς» σε ένα πρόβλημα. Τα περισσότερα προβλήματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο φαίνονται. Μάθετε να αφήνετε στην άκρη τα πράγματα που δεν είναι σημαντικά μακροπρόθεσμα. Ακολουθεί μια απλή άσκηση ελέγχου πραγματικότητας: Αν κάτι δεν έχει σημασία σε ένα μήνα από τώρα, μην μπείτε καν στον κόπο να αγχωθείτε για αυτό. Μόλις μάθετε να αφήνετε ορισμένα ζητήματα στην άκρη, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτά δεν ήταν σημαντικά εξαρχής.

4# Εξάσκηση δεξιοτήτων. «Ξοδεύω πολύ χρόνο εξασκώντας τις δεξιότητές μου για να τις βελτιώσω. Αυτό απαιτεί χρόνο, αλλά αποδίδει καρπούς μακροπρόθεσμα γιατί με ξεχωρίζει από αυτούς που δεν θέλουν να εξασκηθούν. Είναι σαν άθλημα ή όργανο: Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε, τόσο καλύτεροι γίνετε. Το εφαρμόζω σε οτιδήποτε χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και μου δίνει παρόμοια αποτελέσματα», λέει η Serenity Gibbons, ιδρύτρια της NAACP.

5# Συζήτα με ανθρώπους που θαυμάζεις. Όπως έχει πει ο business γκουρού, Tim Ferriss, «είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερη παρέα». Η συζήτηση με ανθρώπους που θαυμάζεις στον κλάδο σου, καθώς και η παρακολούθηση ανθρώπων στο Διαδίκτυο με πληθώρα γνώσεων, αποτελούν δομικά στοιχεία για την επιτυχία. Μπορείτε να… δείτε μέσα στο μυαλό κάποιου του οποίου την εργασιακή ηθική και τα κίνητρα ζηλεύετε, και αυτό θα σας κάνει να σκεφτείτε τα πράγματα διαφορετικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως έγινε πλούσιος ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban- Οι 4 απλές τακτικές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 7 =