αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε θετικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον τρόπο που μιλάς. Και θα πάρεις boost προς τα εμπρός

Πέντε θετικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον τρόπο που μιλάς. Και θα πάρεις boost προς τα εμπρός

Έχετε ακούσει ποτέ τον εαυτό σας να λέει:

«Αυτό είναι απλώς αδύνατο»
«Είμαι εντελώς αποτυχημένος στο…» ή «Είμαι απελπισμένος με…»
«Δεν θα μπορέσω ποτέ να το καταλάβω αυτό»
«Θα προσπαθήσω, αλλά…»
«Είναι ένας εφιάλτης»

Εάν απαντήσατε «ναι» σε κάποιο από αυτά, τότε είναι πιθανό να έχετε υπονομεύσει ασυνείδητα την επιτυχία σας και μόνο με το πώς μιλάτε. Η ψυχολογικές έρευνες έχουν βρει ότι το υποσυνείδητό σας ερμηνεύει αυτό που ακούει και κυριολεκτικά. Το μυαλό και το σώμα σας θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση ορίζουν τα λόγια σας. Έτσι, αν θέλετε περισσότερη αυτοπεποίθηση ή ευκαιρίες να έρθουν στο δρόμο σας, ξεκινήστε με αυτό που προβάλλετε στον κόσμο κάθε φορά που ανοίγετε το στόμα σας.

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε έχουν τεράστια δύναμη. Δύναμη να τροφοδοτεί την αυτοπεποίθηση και τη φιλοδοξία σας ή δύναμη να σας κάνει να αισθάνεστε μπερδεμένοι και ανεπαρκείς.

Η γλώσσα σας επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται και σχετίζονται μαζί σας. Εάν συχνά αισθάνεστε ότι σας παραβλέπουν ή υποτιμάτε, σκεφτείτε πώς τα μοτίβα ομιλίας σας συμβάλλουν στον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αλληλεπιδρούν μαζί σας.

Εδώ είναι λοιπόν 5 θετικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στον τρόπο που μιλάς. Και θα σε φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία- όπως κι αν ορίζεται για εσένα αυτή.

1# Απόφυγε να είσαι απόλυτος. Μία παγίδα στην οποία πέφτουμε συχνά πολλοί από εμάς. Είμαστε σίγουροι για κάτι, χωρίς να έχουμε επαρκείς αποδείξεις στα χέρια μας. Ακόμα και για πράγματα στην δουλειά και στην καθημερινότητα μας. Είναι χρήσιμο να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Και το τι λες έχει επίσης σημασία. Μπορείς να πεις αυτό που θες με λιγότερο απόλυτο τρόπο. Αντί για «Είναι τελείως ανόητοι», πείτε, «Βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά από εμένα. Αναρωτιέμαι τι βλέπουν και εγώ δεν βλέπω». Αντί για «Κανείς εδώ γύρω δεν ακούει ποτέ ούτε μία λέξη που λέω», δοκιμάστε, «Μερικοί άνθρωποι δεν φαίνεται να με ακούνε. Αναρωτιέμαι πώς μπορώ να μιλήσω με τρόπο που να κάνει τους άλλους να θέλουν να δώσουν περισσότερη προσοχή».

2# Η λέξη «πρέπει». Η λέξη «πρέπει» ακούγεται αρκετά ακίνδυνη. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο βιβλίο Make Your Mark, αυτό που συχνά κρύβεται από κάτω είναι ασυνείδητες κοινωνικές προσδοκίες που δεν βοηθούν, προκαταλήψεις και κανόνες. Επομένως, αντί να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «πρέπει», η οποία φέρει μια ευθεία κρίση για το τι είναι καλύτερο/χειρότερο, χρησιμοποιήστε τη φράση «θα μπορούσε» και ρίχτε στο τραπέζι μια εναλλακτική επιλογή που ευθυγραμμίζεται με τις προσωπικές σας επιθυμίες.

3# Μη ζητάς συγγνώμη για την άποψη σου. Ειδικά σε περιόδους με έντονη πόλωση όπως αυτή που ζούμε, είναι πιθανό να νιώσεις… ενοχές για την γνώμη που έχεις για ένα θέμα. Δεν χρειάζεται να απολογηθείς που έχεις άποψη. Απλά εξέφρασε την με σεβασμό.

4# Δεσμεύσου. Είναι μία φράση που ακούμε συχνά: «Θα προσπαθήσω…». Ακόμα και από επαγγελματίες. Ζητάς κάτι, και ακούς από την άλλη πλευρά ότι θα… προσπαθήσει να σε εξυπηρετήσει σε αυτό που ζητάς. Είναι πιθανό κάτι ανάλογο να κάνεις και εσύ, σε πολλούς ανθρώπους γύρω σου. Το να λέτε ότι θα προσπαθήσετε να κάνετε κάτι, παρέχει μια δικαιολογία για να μην το κάνετε. Μην… προσπαθείς λοιπόν. Κάνε το.

5# Αναδιατύπωσε τα προβλήματα ως ευκαιρίες. Όλοι έχουμε «προβλήματα» – αυτό που διαφοροποιεί τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους είναι ο τρόπος με τον οποίο τα προσεγγίζουν. Εστίασε στις πιθανές λύσεις. Και μην μένεις απλά στο να… συζητάς για το πρόβλημα. Άλλωστε έτσι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην ζωή σου. Αντί να λες «Αυτός είναι ένας εφιάλτης», πες «Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον challenge». Και εξέτασε τις λύσεις που μπορείς να βρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =