αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ερωτήσεις που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι στον εαυτό τους πριν πουν κάτι

Πέντε ερωτήσεις που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι στον εαυτό τους πριν πουν κάτι

«Σκέψου πριν μιλήσεις», λέει μία σοφή φράση. Και όντως είναι μια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει στη ζωή σου. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Τι πρέπει να σκεφτώ πριν μιλήσω;

Τι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε, για να κάνουμε το χρόνο μας με τους άλλους ανθρώπους πιο παραγωγικό και ουσιαστικό; Το Business Insider σε ένα ενδιαφέρον άρθρο παραθέτει 5 ερωτήσεις που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι στον εαυτό τους πριν πουν κάτι. Ίσως να σου φανούν χρήσιμες στην επόμενη συζήτηση σου.

1# Χρειάζεται να το πω αυτό τώρα; Κάποιες λογομαχίες είναι απαραίτητο να γίνουν, ενώ άλλες όχι. Και όσο πιο θυμωμένοι ή πιο αγχωμένοι είμαστε, τόσο περισσότερο χειροτερεύουν οι επικοινωνιακές μας δεξιότητες. Όταν αισθάνεστε πιεσμένοι ή όταν τα συναισθήματά σας είναι στο κόκκινο, ο συγγραφέας James Clear συνιστά να κάνετε μία παύση και μετά να αναρωτηθείτε εάν αυτό που θέλετε να πείτε πρέπει να ειπωθεί από εσάς αυτήν τη στιγμή. Η ενστικτώδης απάντησή μας σε μία έντονη συζήτηση, σπάνια είναι η καλύτερη απάντησή μας.

2# Μπορεί το άλλο άτομο να κάνει κάτι σχετικά με αυτό που θα πω; Η ιδρύτρια startup και μέντορας σε διάφορους Οργανισμούς, Marina Glazman, λέει: «Η εμπιστοσύνη χτίζεται αφιερώνοντας χρόνο για να προσδιορίσετε το επόμενο σωστό βήμα που μπορεί να κάνει το άτομο απέναντί ​​σας». Εάν δεν έχετε άμεση απάντηση σε αυτό, δεν είναι λάθος να πείτε σε κάποιον ότι χρειάζεστε λίγο χώρο, ώστε να μπορέσετε να του απαντήσετε πιο προσεκτικά.

3# Τι πιέσεις δέχεται ο άλλους που ίσως δεν ξέρω; Κάνε ένα βήμα πίσω για να σκεφτείς τις πιέσεις που μπορεί να δέχονται άλλοι άνθρωποι. Όλοι έχουμε πράγματα που συμβαίνουν στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή που δεν είναι πάντα προφανή στους άλλους. Οταν πρόκειται για επικοινωνία, πρέπει πάντα να υποθέτουμε ότι υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να κατανοήσουμε- πέρα από αυτά που λέγονται. Ίσως το deadline που έχασε κάποιος να μην οφείλεται σε ανικανότητα – ίσως η φροντίδα των παιδιών του να ανατράπηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να είναι πέντε φορές πιο απασχολημένοι από ό,τι παλιά. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν μπορεί να συμβαίνει κάτι βαθύτερο που δεν γνωρίζετε.

4# Μεγεθύνω τον πανικό ή το άγχος αυτού του ατόμου ή είμαι ήρεμη επιρροή; Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε άγχος για κάτι, σκεφτείτε εάν χρησιμοποιείτε «δραματική γλώσσα» ή όχι. Μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση, όλοι μπορεί να δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πανικό στους άλλους, χρησιμοποιώντας μία «δραματική γλώσσα». Η’ μπορούμε να είμαστε, αντίθετα, μια κατευναστική επιρροή. Επίλεξε το δεύτερο.

5# Τι άλλο θα μπορούσα να μάθω αν συνεχίσω να ακούω; Δεν χρειάζεται να πετάξετε μια απάντηση στην πρώτη ευκαιρία που θα έχετε. Σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να μάθετε αν απλώς κάνατε μία παύση και συνεχίζατε να ακούτε. Όταν θέλουμε να κάνουμε τις σχέσεις μας πιο σφιχτές, το να δίνουμε στους ανθρώπους χώρο να εκφραστούν ώστε να μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το τι σκέφτονται και τι αισθάνονται, είναι πάντα μια καλή στρατηγική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά τρόποι για οδηγηθείς… στην αποτυχία σε οτιδήποτε κάνεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 3 =