αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ερωτήσεις που δεν κάνουν ποτέ οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

Πέντε ερωτήσεις που δεν κάνουν ποτέ οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

Πιθανότατα έχεις ήδη ακούσει κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις. Τα άτομα με χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να κάνουν αδιάκριτες, ενοχλητικές και άχρηστες ερωτήσεις. Αντί να στοχεύουν να οικοδομήσουν σχέσεις, θέτουν ερωτήσεις που κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα.

Το psychology today παραθέτει 5 συγκεκριμένες ερωτήσεις που δεν κάνουν ποτέ οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι. Είναι αυτές που πρέπει να αποφεύγεις και εσύ.

1. Πότε θα βρεις μία πραγματική δουλειά;

Αν ρωτήσεις αυτό, σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μια πραγματική δουλειά ή ότι δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του. Ρωτώντας αυτό, οι άλλοι θα καταλάβουν ότι θεωρείτε πως η δουλειά τους δεν αξίζει, πιθανότατα λόγω μισθού ή θέσης. Αυτό μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους μακριά σου.

Δοκιμάστε καλύτερα κάτι από τα παρακάτω, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον:

«Σε ποια projects εργάζεστε αυτές τις μέρες;»
«Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου στη δουλειά;»
«Θα ήθελα πολύ να ακούσω περισσότερα για τη δουλειά σας και πώς τη βρίσκετε μέχρι στιγμής».

2. Πότε θα κάνεις παιδιά;

Κάποιοι δεν έχουν ιδέα ότι οι άλλοι έχουν διαφορετικές συνθήκες ζωής. Κάνουν ερωτήσεις υποθέτοντας ότι όλοι έχουν το ίδιο χρονοδιάγραμμα, στόχους και ιδέες. Αυτό είναι πολύ προβληματικό, ειδικά γύρω από τη συζήτηση «παιδιά». Εκατοντάδες περιστάσεις καθορίζουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μερικά ζευγάρια, γυναίκες ή άντρες, δεν θέλουν παιδιά. Άλλοι παλεύουν με θέματα υπογονιμότητας ή υγείας, που περιπλέκουν την προοπτική των παιδιών. Άλλοι ίσως επεξεργάζονται την απόφαση να κάνουν παιδιά ή όχι. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν είναι δουλειά κανενός το πότε ή αν θα κάνει κάποιος παιδιά.

3. Έχεις πάρει/χάσει βάρος;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που σχολιάζουν το βάρος, πιστεύουν ότι κάνουν ένα κομπλιμέντο, αλλά τα σχόλια που σχετίζονται με την εμφάνιση μπορεί να είναι επιβλαβή για την αυτοεκτίμηση κάποιου. Και εδώ, το βάρος κάποιου μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν έχεις ιδεα. Και το να μιλάς σε κάποιον για την απώλεια (ή την αύξηση) του βάρους του όταν περνάει δύσκολες συνθήκες είναι απίστευτα βλαβερό- ακόμα κι αν έχεις καλές προθέσεις.

4. Γιατί δεν έχεις παντρευτεί;

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν ερωτήσεις που ξεκινούν με «Γιατί δεν έχεις…». Κάθε φορά που το ρωτάς αυτό, υπονοείς ότι κάποιος δεν είναι εκεί που «πρέπει» να είναι και η άμεση απάντηση των ανθρώπων είναι να γίνουν αμυντικοί. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές συνθήκες ζωής. Και έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Δεν θέλουν όλοι να παντρευτούν. ‘Η δεν θέλουν να παντρευτούν τώρα.

5. Πόσα λεφτά βγάζεις;

Τα χρήματα είναι ένα θέμα ταμπού γενικά. Φυσικά, διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις για τα χρήματα —  ωστόσο, ανεξάρτητα από τις απόψεις κάποιου, δεν είναι χρήσιμο να ακούτε (ή να κάνετε) άβολες και απότομες ερωτήσεις όπως αυτή.

Δοκιμάστε αντ’ αυτού:

«Πώς πάει η δουλειά αυτή την περίοδο;»
«Για ποιες άλλες θέσεις/projects ενδιαφέρεσαι;»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 13 =