αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε γρήγοροι τρόποι για να ανεβάσεις την ψυχολογία σου μέσα σε 10 λεπτά, όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη

Πέντε γρήγοροι τρόποι για να ανεβάσεις την ψυχολογία σου μέσα σε 10 λεπτά, όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη

Το να παραμένουμε αισιόδοξοι μέσα στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί εκεί έξω, δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν όμως μικρές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την ψυχολογία σου, ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη.

Όταν αισθανόμαστε «κολλημένοι» ή πεσμένοι, είναι σημαντικό να έχουμε κάποιες συνήθειες που τονώνουν τη διάθεση μας και είναι ικανές να μας δώσουν ένα boost ενέργειας ή χαράς. Εδώ είναι 6 τρόποι που θα σου φανούν χρήσιμοι. Έτσι θα ανεβάσεις την ψυχολογία σου μέσα σε μερικά λεπτά.

1# Παίξε με το κατοικίδιο σου. Πολλές έρευνες λένε το ίδιο: Η παρουσία ενός ζώου συντροφιάς στο χώρο μας, μπορεί να μας χαλαρώσει και να μειώσει το άγχος μας. Λίγη ώρα με το κατοικίδιο σου μπορεί να σε βοηθήσει να ανεβάσεις την ψυχολογία σου και να γελάσεις, μέσα σε μία δύσκολη καθημερινότητα.

2# Πήγαινε μία βόλτα έξω. Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες. Μια μικρή βόλτα έξω και κοντά στη φύση, θα σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και να γίνεις πιο δημιουργικός. Και να επιστρέψεις με καλύτερο mood στη δουλειά αμέσως μετά.

3# Πείτε ναι σε καινούριες εμπειρίες. Το θέμα είναι να σταματήσετε να αρνείστε πράγματα επειδή φοβάστε ή επειδή πιστεύετε ότι δεν θα σας ταιριάζουν ή δεν προλαβαίνετε. Ακόμα και η επίσκεψη σε ένα νέο μέρος ή σε ένα εστιατόριο που δεν έχετε ξανά πάει, μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να σας ανανεώσει.

4# Άκου μουσική που σου αρέσει. Η μουσική ενισχύει άμεσα τη διάθεση σου όταν νιώθεις πεσμένος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλό από το να ακούς ένα τραγούδι που αγαπάς. Είτε πρόκειται για ένα τρίλεπτο τραγούδι με εμπνευσμένους στίχους, είτε… για ώρες Μπετόβεν, η μουσική μπορεί να σας ανεβάσει, να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητά σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

5# Δες μερικά αστεία βίντεο. Πλέον υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στο διαδίκτυο όπου μπορείς να δεις αμέτρητα αστεία βίντεο. Με πιο γνωστό φυσικά το YouTube. Όταν η διάθεση σου δεν είναι καλή, κάνε μία παύση και δες μερικά αστεία βίντεο είτε από το laptop σου είτε από το κινητό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =