αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε γρήγορες συμβουλές για να βρεις περισσότερους πελάτες μέσω email marketing

Πέντε γρήγορες συμβουλές για να βρεις περισσότερους πελάτες μέσω email marketing

Αν θέλεις να βρεις περισσότερους πελάτες και να χτίσεις μία καλή σταθερή βάση, τότε ένα από τα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το email marketing.

Βέβαια, στην εποχή των αμέτρητων emails στην οποία ζούμε, πρέπει να κινηθείς προσεκτικά. Όλοι έχουμε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαγράψαμε αμέσως, επισημάναμε ως ανεπιθύμητο ή αγνοήσαμε εντελώς. Εάν αυτό συμβαίνει και με τα δικά σου email τότε θα πρέπει να καταλάβεις τους λόγους για τους οποίους γίνεται.

Εδώ είναι λοιπόν 5 γρήγορες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις.

Δημιούργησε τη λίστα συνδρομητών σου

Ακόμα και αν έχεις ήδη μια μεγάλη λίστα από email για πελάτες και υποψήφιους πελάτες, δεν θα πρέπει να εφησυχάζεις αλλά να προσθέτεις συνέχεια νέους συνδρομητές στη λίστα σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να ακούγεται, θα πρέπει η λίστα σου να αυξάνεται παθητικά με δυνατότητα εγγραφής στον ιστότοπο σου. Οι φόρμες εγγραφής μπορούν να βρίσκονται στην αρχική σου σελίδα, στη σελίδα του blog σου και οπουδήποτε αλλού νομίζεις ότι θα ταίριαζε

Κάνε τους να απαντήσουν

θα πρέπει να ενθαρρύνεις τους πελάτες σου να αλληλεπιδρούν με τα μηνύματα που τους στέλνεις. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο που υπάρχει στο μήνυμα σου, αλλά όποτε είναι δυνατόν, ενθάρρυνε τους να απαντήσουν πραγματικά στα email σου. Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι και ανταποκρίνεσαι σε αυτά που έχουν να πουν οι συνδρομητές σου.

Mακριά από τον φάκελο των ανεπιθύμητων

Εάν τα email που έχεις δημιουργήσει επισημαίνονται ως ανεπιθύμητα μηνύματα, δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Απόφυγε τα κεφαλαία γράμματα, τα πολλά θαυμαστικά και σημεία στίξης και τις υπερβολικές φράσεις. Η κακή διαμόρφωση HTML στα email σου μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο χειρισμού τους από τις πλατφόρμες email.

Κάνε τα email φιλικά προς κινητές συσκευές

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς το πρωί; Οι περισσότεροι άνθρωποι πιάνουν το κινητό τους τηλέφωνο. Επομένως, αν τα email σου δεν είναι βελτιστοποιημένα για προβολή σε smartphone ή tablet τότε θα χάσεις έναν τεράστιο αριθμό κλικ. Φρόντισε τα emails σου να είναι σύντομα και να είναι εύκολα να διαβαστούν σε οθόνη κινητού.

Κάνε εύκολη την απεγγραφή των συνδρομητών σου

Θα πρέπει να δίνεις την δυνατότητα στους πελάτες σου να απεγγραφούν από συνδρομητές. Αν ένας χρήστης θέλει να αφαιρέσει τον εαυτό του από τη λίστα συνδρομητών σου και δεν το κάνει εύκολα, θα επισημάνει τα email σου ως ανεπιθύμητα και αυτό θα σου δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =