αρχικηVIRALΠέντε γρήγορες κινήσεις για να κρατάς χαμηλά τη θερμοκρασία του σπιτιού σου τις καλοκαιρινές ημέρες

Πέντε γρήγορες κινήσεις για να κρατάς χαμηλά τη θερμοκρασία του σπιτιού σου τις καλοκαιρινές ημέρες

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εδώ. Και τι μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να διατηρήσεις το σπίτι σου δροσερό; Πέρα φυσικά από την ατελείωτη… χρήση του κλιματιστικού. Εδώ είναι 5 γρήγορες κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

Δημιουργήστε σκιά

Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού μπλοκάροντας απλά τον ήλιο. Κλείστε τις κουρτίνες και τις περσίδες και ανοίξτε τις πόρτες. Με αυτό τον τρόπο μπλοκάρετε το φως, όμως εξασφαλίζετe ένα δροσερό σπίτι με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Ανεβάστε τις τέντες

Οι τέντες δημιουργούν σκιά, αλλά μπλοκάρουν τον αέρα. Έτσι τις απογευματινές ώρες είναι ιδανικό το ανέβασμα των τεντών, ώστε ο αέρας να μπορεί να εισέρχεται στο εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι έχουμε ένα δροσερό σπίτι, τα απογεύματα, και την απαραίτητη σκιά τα καυτά μεσημέρια.

Βάλτε φυτά

Για να έχετε ένα δροσερό σπίτι και τα μεσημέρια, μπορείτε να βάλετε φυτά στο σημείο που πέφτει ο ήλιος. Τα ιδανικά φυτά γι’ αυτή τη δουλειά είναι δέντρα ή φοίνικες που είναι αρκετά ανθεκτικοί και έχουν μεγάλα φύλλα. Έτσι όχι μόνο απολαμβάνετε τη σκιά και έχετε ένα δροσερότερο σπίτι, αλλά δημιουργείτε και την προσωπική σας όαση.

Αποφύγετε το μαγείρεμα με φούρνο

Ο φούρνος ζεσταίνει τον χώρο. Για να κρατήσετε δροσερό το σπίτι σας, είτε μαγειρέψτε πριν την κορύφωση της θερμοκρασίας του μεσημεριού, είτε προτιμήστε κάποια άλλη επιλογή γεύματος, όπως μία σαλάτα.

Μετέτρεψε τον ανεμιστήρα σου σε air condition

Οι μόνοι ανεμιστήρες που φέρνουν λίγο πιο δροσερό αέρα είναι σίγουρα αυτοί που έχουν μεταλλικούς έλικες. Και πάλι όμως δεν είναι αρκετό το αποτέλεσμα για να σε δροσίσει, καθώς στην ουσία ανακυκλώνουν τον ζεστό αέρα. Μπορείς όμως να αλλάξεις την θερμοκρασία του δωματίου σου βάζοντας ένα μπολ με παγάκια ή ένα μπουκάλι με πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα σου. Έτσι, θα ψύχεται ο αέρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 20 =