αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε «γρήγορα» tips για να κάνεις το βιογραφικό σου να τραβά την προσοχή των HR Managers

Πέντε «γρήγορα» tips για να κάνεις το βιογραφικό σου να τραβά την προσοχή των HR Managers

Είναι το πρώτο βήμα για να έχεις πιθανότητες να φτάσεις στην θέση εργασίας που θες. Το βιογραφικό που θα στείλεις στην εταιρία. Ναι, φυσικά παίζει ρόλο ή προϋπηρεσία που έχεις ή κάποια πτυχία. Ωστόσο, στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών που ζούμε, υπάρχουν και κάποιες άλλες κινήσεις που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε το δικό σου να ξεχωρήσει από την μάζα.

Εδώ είναι 5 «γρήγορα» tips που μπορείς να εφαρμόσεις. Θα δώσουν ένα boost στο βιογραφικό σου και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραβήξεις την προσοχή των HR Managers.

1. Κρατήστε το σύντομο

Συνήθως ένα βιογραφικό δε θα πρέπει να είναι πάνω από δύο σελίδες Α4. Οι εργοδότες,κατά μέσο όρο, ξοδεύουν οχτώ δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό και ένας σίγουρος τρόπος να πάτε στην… στοίβα, είναι να τους στείλετε όλη την ιστορία της ζωής σας. Φτιάξτε το σύντομο, περιεκτικό και κρατήστε τις μικρές λεπτομέρειες για τη συνέντευξη.

2. Τροποποιήστε το

Όλοι το έχουμε κάνει. Στείλαμε το ίδιο βιογραφικό σε πολλές εταιρίες για να κερδίσουμε χρόνο. Λάθος! Αφιερώστε χρόνο στο να τροποποιήσετε το βιογραφικό σας, ανάλογα με τη θέση την οποία ζητάτε. Ερευνήστε την επιχείρηση και χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες για να καταλάβετε ποιές ακριβώς δεξιότητες και εμπειριές σας, θα πρέπει να τονίσετε.

3. Μην αφήνετε κενά

Υπάρχει κυνικότητα και το να αφήσετε προφανή χρονολογικά κενά στην εργασιακή σας πορεία, υποψιάζει τους εργοδότες αρνητικά και δε δίνουν ελαφρυντικά. Αν μείνατε χωρίς δουλειά για κάποιο καιρό, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά, αλλά βάλτε ένα θετικό στοιχείο μέσα του. Κάνατε κάποια μαθήματα, εθελοντική εργασία ή  αναπτύξατε κάποια διαπροσωπική ικανότητα, όπως την επικοινωνία, τη συνεργασία ή κάποιο project management; Αν ναι, πείτε το.

4. Οι αριθμοί παίζουν ρόλο

Μπορεί να ακούγεται βαρετό, αλλά το να υποστηρίζετε τα κατορθώματά σας με νούμερα, κάνει το βιογραφικό σας πολύ πιο ελκυστικό. Καθώς γράφετε την ιστορία της καριέρας σας, μη πείτε απλά ότι αυξήσατε τις πωλήσεις. Πείτε ότι αυξήσατε τις πωλήσεις κατά 70% μέσα σε έξι μήνες.

5. Λέξεις-κλειδιά

Αν “σηκώσατε” το βιογραφικό σας σε κάποια ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας, οι λέξεις κλειδιά είναι πολύ σημαντικές. Ο τίτλος δουλειάς και οι συνθηματικές λέξεις της συγκεκριμένης δουλειάς, θα βοηθήσουν τη μηχανή αναζήτησης να διαλέξει το βιογραφικό σας από τη στοίβα. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος μάρκετινγκ μπορεί να αναφέρει τις λέξεις “SEO” (Search Engine Optimization), “direct marketing” και “digital marketing”, μαζί με τις εμπειρίες και τις δεξιότητές του. Αν δεν είστε σίγουροι, κάντε μια αναζήτηση στο ίντερνετ και δείτε ποιες λέξεις εμφανίζονται συνήθως όταν αναζητάτε το τίτλο δουλειάς σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 4 =