αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε γρήγορα τρικ για να χτίσεις την ψυχική δύναμη σου

Πέντε γρήγορα τρικ για να χτίσεις την ψυχική δύναμη σου

Καλά τα skills, η εμπειρία, οι γνώσεις που έρχονται μέσα από την Εκπαίδευση. Αλλά οι πρωταθλητές σε κάθε πεδίο, έχουν ένα ακόμα στοιχείο που τους κάνει να ξεχωρίζουν και να αντέχουν μέσα στο «μαραθώνιο» στον οποίο τρέχουν: Η ψυχική δύναμη. Και πως μπορείς να το αναπτύξεις αυτό; Τώρα θα δούμε 5 τρόπους. Είναι πράγματα που ο καθένας μπορεί να εντάξει στην ζωή του. Και θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου.

1# Καθόρισε τους στόχους σου. Είναι η αρχή. Βάλε συγκεκριμένους στόχους. Και όχι μόνο μεγάλους. Θέστε επίσης πιο διαχειρίσιμους βραχυπρόθεσμους στόχους, όπως ‘θέλω να δουλέψω για 30 λεπτά χωρίς να ελέγξω το τηλέφωνό μου’ ή ‘θέλω να απαντήσω σε όλα τα email μου μέχρι σήμερα το μεσημέρι’. Με κάθε στόχο που επιτυγχάνετε, θα αποκτάτε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Και θα βλέπετε στην πράξη ότι οι στόχοι που βάζετε μπορούν να επιτευχθούν.

2# Δυσφορία για να πετύχεις τον μεγάλο σκοπό. Η δυσφορία μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν… ανθυγιεινές συντομεύσεις. Αντί να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, πάνε σε κάτι που παρέχει άμεση συναισθηματική ανακούφιση-πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή παρακολουθώντας σερί επεισόδια από την αγαπημένη τους σειρά, για παράδειγμα. Αλλά αυτές οι βραχυπρόθεσμες λύσεις μπορούν συχνά να δημιουργήσουν μεγαλύτερα μακροπρόθεσμα προβλήματα. Εξασκηθείτε στην ανεκτικότητα της δυσφορίας υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας τη μεγαλύτερη εικόνα.

3# Αναδιαμόρφωσε τις αρνητικές σκέψεις σου. Κάνε τον εσωτερικό διάλογο σου. Επαναπροσδιόρισε τς καταστροφικές σκέψεις, όπως ‘Αυτό δεν θα λειτουργήσει ποτέ’ με ‘Αν δουλέψω σκληρά, θα βελτιώσω τις πιθανότητες επιτυχίας μου’. Δεν μπορείτε να εξαλείψετε όλες τις αρνητικές σκέψεις σας. Όλοι έχουν κακές μέρες. Αλλάζοντας όμως αυτές τις υπερβολικά απαισιόδοξες σκέψεις με πιο ρεαλιστικές προσδοκίες, μπορείτε να παραμείνετε εντός δρόμου και να εξοπλιστείτε για να διαχειριστείτε τις κακές μέρες.

4# Αναζήτησε εξηγήσεις, όχι δικαιολογίες. Όταν δεν αποδίδετε όπως αναμένεται, εξετάστε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό. Αναζητήστε μια εξήγηση που θα σας βοηθήσει να τα κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά, αλλά μην δικαιολογείτε τη συμπεριφορά σας. Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για τυχόν ελλείψεις. Μην κατηγορείτε τους άλλους ή τις συγκυρίες για τα λάθη σας. Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τα λάθη σας, ώστε να μάθετε από αυτά και να αποφύγετε να τα επαναλάβετε στο μέλλον.

5# Κάνε ένα δύσκολο πράγμα κάθε ημέρα. Η βελτίωση δεν έρχεται… κατά τύχη. Πρέπει να βάζεις challenges στον εαυτό σου. Βρες tasks που είναι έξω από την δική σου «ζώνη άνεσης». Και κάνε ένα δύσκολο πράγμα κάθε ημέρα. Ένα πράγμα που θα σε βελτιώσει. Ώθησε τον εαυτό σου να γίνει σήμερα λίγο καλύτερος από ότι ήταν χθες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «κανόνας των 10 λεπτών» που μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους πιο δύσκολους στόχους σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =