αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε… αρνητικά πράγματα που θα σου συμβούν, αν έχεις ευφυΐα πάνω από τον μέσο όρο

Πέντε… αρνητικά πράγματα που θα σου συμβούν, αν έχεις ευφυΐα πάνω από τον μέσο όρο

Το να έχεις IQ πάνω από το μέσο όρο έχει προφανώς πολλά οφέλη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες λιγότερο θετικές… παρενέργειες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα μειονεκτήματα του υψηλού IQ.

Το να έχετε IQ πάνω από το μέσο όρο σας δίνει πολλές ευκαιρίες στη ζωή. Ωστόσο, δεν εγγυάται την επιτυχία και την ευτυχία. Η κατανόηση των μειονεκτημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεπεράσετε. Μπορεί να μην ισχύουν σε εσάς όλα όσα θα δείτε παρακάτω, ωστόσο, αξίζει να γνωρίζετε τις πιθανές παρενέργειες, ώστε να μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε εάν είναι απαραίτητο.

Διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο ψυχικών διαταραχών 📍

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν υψηλότερο από το μέσο δείκτη νοημοσύνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ψυχικών διαταραχών, όπως η διπολική διαταραχή. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό από τα παλιά χρόνια. Πολλοί διάσημοι ευφυείς άνθρωποι είναι γνωστό ότι αντιμετώπισαν κάποιο προβλήματα ψυχικής υγείας. Ενώ μια σοβαρή διαταραχή θα χρειαστεί ιατρική θεραπεία, μπορείτε να αναπτύξετε τις δικές σας ρουτίνες και πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μια ισορροπία. Το σωστό φαγητό, η λίγη άσκηση κάθε μέρα, το να είστε κοινωνικοί και να κάνετε πράγματα όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός, μπορούν όλα να βοηθήσουν.

Μπορεί να μην μάθετε την αξία της σκληρής δουλειάς 📍

Εάν έχετε συνηθίσει να επιτυγχάνετε στο σχολείο με λίγη προσπάθεια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα αποτύχετε… όταν χρειαστεί να δουλέεψτε σκληρά για κάτι. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές ιδιοφυΐες αποτυγχάνουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Ακόμη και εκείνοι με υψηλό IQ κάποια στιγμή πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δεξιότητές τους. Ευτυχώς, μπορείτε να εξασκηθείτε στην ανάπτυξη μιας καλής εργασιακής νοοτροπίας, σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σας. Θέστε στον εαυτό σας κάποιους στόχους που διευρύνουν τις ικανότητές σας και φροντίστε να τους πετύχετε. Η ύπαρξη ενός συνεργάτη για να μοιράζεστε σκέψεις και στόχους, μπορεί να βοηθήσει.

Δυσκολίες στις κοινωνικές σχέσεις 📍

Το να έχετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορεί να σας κάνει να δυσκολεύεστε στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις για διάφορους λόγους. Πρώτον, οι άνθρωποι μπορεί να σας αποφεύγουν καθώς το να είναι κοντά σε κάποιον έξυπνο μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται… λιγότερο έξυπνοι. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα μια συνειδητή απόφαση, αλλά είτε είναι είτε όχι, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε φίλους εάν οι άνθρωποι επιλέξουν να μην περάσουν χρόνο μαζί σας, λόγω του IQ σας. Δεύτερον, οι μελέτες δείχνουν ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε κοινωνικό άγχος.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να γίνουν φίλοι μαζί σου. Προσπαθήστε να κάνετε φίλους με βάση κάποιο κοινό ενδιαφέρον, όπου μπορείτε να μοιραστείτε πληροφορίες με εκείνους που θα το εκτιμήσουν καθώς και να μάθετε από τους άλλους.

Overthinking 📍

Οι έξυπνοι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο σκεπτόμενοι (overthinking). Αυτό μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική σκέψη. Μερικές φορές οι έξυπνοι άνθρωποι αναλύουν τα πάντα σε τέτοιο βαθμό που παρεμποδίζει την πρόοδο τους και τη λήψη αποφάσεων και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε δυστυχία και κατάθλιψη.

Η ευφυΐα δεν εκτιμάται πάντα 📍

Δυστυχώς, όταν η ευφυΐα είναι η καλύτερη δεξιότητά σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν την εκτιμούν. Οι άλλοι μπορεί να αισθάνονται ότι απειλούνται από τις ικανότητές σας και να τις υποτιμούν. Επιπλέον, οι άνθρωποι μπορεί να σας κατηγορήσουν ότι κάνετε επίδειξη, εάν μοιραστείτε τις γνώσεις σας.

Γρήγορο tip: Προσπαθήστε να μην διορθώνετε υπερβολικά τους άλλους σε μία συζήτηση. Μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά μάλλον δεν θα βοηθήσει την κοινωνική σας ζωή να επισημαίνετε συνεχώς τα λάθη των άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διάσημος (και πολύ πλούσιος) επενδυτής Kevin O’Leary αναλύει γιατί δεν δίνει 2,50 δολάρια για ένα ποτήρι καφέ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =