αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενοι τρόποι για να βρεις τις καλύτερες ιδέες

Πέντε απρόσμενοι τρόποι για να βρεις τις καλύτερες ιδέες

Όλοι ψάχνουν την «καταπληκτική ιδέα». Είτε μιλάμε για ένα business project, είτε για ιδέες πάνω σε ένα επάγγελμα (ναι όλοι θέλουν να είναι πιο δημιουργικοί), είτε πρόκειται για την προσωπική ζωή και τα χόμπι μας.

Αλλά εδώ έρχεται ένα ερώτημα: Που, πότε και πως μπορεί κάποιος να βρει καλές ιδέες; Οι ιδέες υπάρχουν παντού γύρω μας, όσο κι αν σου φαίνεται απίστευτο. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 απρόσμενους τρόπους για να βρεις τις καλύτερες ιδέες.

1# Κράτα μια λίστα. Έχε ένα απλό έγγραφο Google Doc, το οποίο μπορείς να το ανοίξεις αμέσως με το πάτημα λίγων πλήκτρων. Σε αυτή την λίστα θα γράφεις τις ιδέες σου για να τις επεξεργαστείς μετά, χωρίς να τις ξεχάσεις.

2# Άθληση. Ναι είναι καλή για την υγεία. Αλλά όταν είσαι στο γυμναστήριο ή όταν έχεις πάει για τρέξιμο, μπορούν επίσης να σου έρθουν καλές ιδέες. Από ότι φαίνεται, είναι σχεδόν αδύνατο να πας για τρέξιμο και να μην σου έρθει έστω μια φανταστική ιδέα που θα σε κάνει να χάσεις το βήμα σου.

3# Άκου τους άλλους. Οι συζητήσεις γενικά μπορούν να σε οδηγήσουν σε νέες ιδέες. Το σημαντικό επίσης είναι να ακους τι σου λέει ο άλλος.

4# Αμφισβήτησε τα πάντα. Όταν βρίσκεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ή να ακολουθεί παραδοσιακές ιδέες που ο καθένας υποθέτει ότι είναι σωστές, αμφισβήτησε τες. Αναρωτήσου αν είναι όντως σωστές και αν ναι, γιατί; Γιατί όλοι το πιστεύουν αυτό; Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να γίνει; Αμφισβήτησε τα πάντα και μπορεί να βρεθείς μπροστά σε εκπληκτικές απαντήσεις.

5# Αναζήτησε νέες πηγές. Μερικές φορές, αν κάνεις την ίδια διαδρομή για το σπίτι κάθε μέρα, είναι καλό να αλλάξεις την διαδρομή, ακόμα και αν είναι λίγο μεγαλύτερη. Άλλαξε τα πράγματα. Ομοίως, επισκέψου νέες ιστοσελίδες, διάβασε νέους συγγραφείς, μίλα σε νέους ανθρώπους, ξεκίνα να πατάς σε συνδέσμους σε blogs και δες που θα σε πάνε. Βγες έξω από τα γνωστά σου εδάφη και ανακάλυψε νέες ιδέες σε νέα μέρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =